Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ...ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

Η αρχική επένδυση του επενδυτή Β.Φλωρίδη είναι εδώ και μερικές ώρες γεγονός.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μια και μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, ο εν λόγω ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να πράξει μια σειρά από διαδικαστικές ενέργειες, η οποίες θα του δώσουν το δικαίωμα να αποκτήσει το 51% των μετοχών του Δικεφάλου.

Μέχρι τότε όμως  ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι μια και ουκ ολίγες φορές έχουμε καεί στον χυλό...Γι αυτό όχι πανηγυρισμοί και μεγάλα όνειρα, μέχρι ο νέος επενδυτής να μας αποδείξει τις αγνές προθέσεις του και το όραμα του για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ.

Μέχρι τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα είναι μόνο ο Ζαγοράκης και επενδυτές ο λαός του ΠΑΟΚ.

Προσωπικά εύχομαι αν όλα πάνε καλά ο Ζαγοράκης να παραμείνει στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σαν μια εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Τον πρόεδρο τον γνωρίζουμε και τον εμπιστευόμαστε άσχετα με τα όποια λάθη η παραλείψεις και αν έχει κάνει στο παρελθόν και γι αυτό θα πρέπει να μείνει στα κοινά της ομάδας μας.

Μακάρι οι φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας λόγω της πίκρας που νιώθει απο τιην αντιμετώπιση που έχει απο μερίδα συνοπαδών μας, να μην ευσταθούν και ο Δικέφαλος να πορευτεί στο αύριο με τον άνθρωπο ο οποίος κατάφερε να ενώσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να μας δώσει και πάλι όραμα...

Από εδώ και στο εξής, η υποψήφιοι επενδυτές και εν προκειμένω ο Φλωρίδης, καθώς στο δικό του όνομα πρόκειται να περάσει το 51% της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρέπει να καταθέσουν τα 6.000.000 ευρώ στον λογαριασμό της ΠΑΕ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Με το που θα μπουν αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό της ΠΑΕ, η διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να τα… ακουμπήσει, πριν δώσει την έγκρισή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σ΄ αυτήν, ο Βασίλης Φλωρίδης θα πρέπει να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται,, ώστε να πάρει την άδεια να εμπλακεί μετοχικά σε αθλητική Ανώνυμη Εταιρία της Ελλάδας.

Τι ζητά η Ε.Ε.Α. από κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει ποσοστό άνω του 10% μιας αθλητικής ΑΕ (ΠΑΕ ή ΚΑΕ);

Κατ΄ αρχήν, είναι τα τέσσερα έγγραφα, που είχε περιγράψει στην ανακοίνωσή της στις 22 Ιουλίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  δηλαδή :
1. Πλήρη στοιχεία ενδιαφερομένου
2. Φορολογική ενημερότητα
3. Επικυρωμένες φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας τριετίας, και
4. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.

Εκτός απ΄ αυτά, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει επιχειρηματικό πλάνο, αλλά και αποδεικτικό νόμιμης προέλευσης των κεφαλαίων (Πόθεν Έσχες).

Εφόσον καταθέσει όλα αυτά τα έγγραφα στην Ε.Ε.Α. και πάρει την άδειά της να αποκτήσει ποσοστό άνω του 10% σε αθλητική ΑΕ (εν προκειμένω, το 51% της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), τότε και μόνο τότε, μπορεί η διοίκηση της ΠΑΕ να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα.

Σε περίπτωση, που η διοίκηση χρησιμοποιήσει τα χρήματα ή μέρος αυτών και στη συνέχεια δεν δοθεί η άδεια στον ενδιαφερόμενο επενδυτή, η ΠΑΕ κινδυνεύει με βαριές κυρώσεις, που ξεκινούν από 300.000 ευρώ πρόστιμο και καταλήγουν σε αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

Η συνήθης πρακτική, είναι πρώτα να παίρνει ο ενδιαφερόμενος την άδεια της Ε.Ε.Α. και εν συνεχεία να καταθέσει τα χρήματα. Αυτή είναι μία διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι και χρονοβόρα. Εφόσον, πρώτα κατατεθούν τα χρήματα, η Ε.Ε.Α. μπορεί να κηρύξει άκυρη την απόκτηση των μετοχών και σ΄ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, η πλευρά Σαχπατζίδη – Φλωρίδη δεν μπορεί να πάρει και τη διοίκηση της ΠΑΕ, μέσω πρωτοδικείου. Ο Ερασιτέχνης έχει καταστήσει σαφές ότι θα τους προτείνει ως διοίκηση πρωτοδικείου, μόνο εφόσον καταθέσουν τα 6.000.000 ευρώ και πάρουν και την άδεια της Ε.Ε.Α.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, είναι αν αυτή την απόφαση για την πρόταση διοίκησης Σαχπατζίδη – Φλωρίδη, θα την πάρει το δ.σ. του Ερασιτέχνη, ή η γενική του συνέλευση, όπως ζήτησαν πριν από λίγες μέρες μέλη του Α.Σ., άνω των 51 στον αριθμό, όπως έχουν αυτό το δικαίωμα από το κατασταστικό.

Η πλευρά των Σαχπατζίδη – Φλωρίδη, δια του δικηγόρου τους, Γιάννη Παπαγιάννη, τονίζει από το μεσημέρι ότι τα 6.000.000 ευρώ θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα και ότι η διαδικασία συλλογής των εγγράφων, που απαιτεί η Ε.Ε.Α. έχει ήδη ξεκινήσει και είναι μία «τυπική υπόθεση».

Εφόσον συμβούν όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ περνά οριστικά από την εποχή Ζαγοράκη, στην εποχή Σαχπατζίδη - Φλωρίδη...

Όσο για τα 500.000 ευρώ, που κατατέθηκαν σήμερα στον λογαριασμό της ΠΑΕ, αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η διοίκηση από αύριο κιόλας, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η κατάθεση έγινε με την προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς ο Φλωρίδης πήρε 100 μετοχές του Σαχπατζίδη, και τα χρήματα κατατέθηκαν στο όνομά του, ως μετόχου της ΠΑΕ. Γι΄ αυτό το ποσό δεν απαιτείται έγκριση της Ε.Ε.Α. καθώς με δεδομένο ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι λίγο πάνω από τα 6.000.000 ευρώ, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 10% της ΠΑΕ.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να αλλάζει σελίδα...Και σε αυτή την φάση χρειαζόμαστε όλους όσους μπορούν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν...Η παρουσία του Ζαγοράκη στο αύριο του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου