Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «SportDay» αναλύονται τα δεδομένα στη διαφαινόμενη συμφωνία της πλευράς Φλωρίδη - Σαχπατζίδη κι εκείνης των Ζαγοράκη - Κατσαρή. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Η αγωνία έχει χτυπήσει… κόκκινο στον ΠΑΟΚ. Τα διοικητικά ζητήματα που… σέρνονται για περίπου 40 μέρες μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Τη μια μέρα βλέπει τον Φλωρίδη στην Τούμπα να υπόσχεται άμεση οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ (με 500.000 ευρώ) και την άλλη μαθαίνει ότι εξαιτίας διαδικαστικών θεμάτων η παραπάνω διαδικασία θα καθυστερήσει ορισμένες μέρες (με πιθανή μέρα την αυριανή). Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ ακούν πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, αλλά ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τον Φλωρίδη, ούτε πήραν στα χέρια τους τα χαρτιά που έπρεπε να προσκομίσει στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ο Λάζλο Μπόλονι από την πλευρά του, όπως κι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, κοιτούν με καχυποψία το «σκηνικό» και παράλληλα διατηρούν μια  ενδόμυχη ελπίδα για τα όσα συμβαίνουν στον «Δικεφάλο». Οι Βασίλης Φλωρίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης παρουσιάστηκαν στους παίκτες από τους Ζαγοράκη και Βρύζα, μετά το ματς με τη Βαλερένγκα και τα όσα τους είπαν ήταν άκρως αισιόδοξα. Ομως επειδή η θεωρία απέχει αρκετά από την πράξη, η «SportDay» επιχειρεί να παρουσιάσει «τα συν και τα πλην» της όλης υπόθεσης.

ΤΑ ΣΥΝ

1) Ο λόγος - εγγύηση που έχει δώσει ο Γιώργος Σαχπατζίδης για τον Βασίλη Φλωρίδη. Οι ΠΑΟΚτσήδες, με όλα τα κωλύματα που παρουσιάστηκαν στην υπόθεση, αν δεν υπήρχε το... μαξιλάρι του Σαχπατζίδη (που εγγυήθηκε για τον Φλωρίδη), θα είχαν εξαγριωθεί εδώ και μέρες.

2) Ο Βασίλης Φλωρίδης διαθέτει - σύμφωνα με τον ίδιο και τους άμεσους συνεργάτες του - πολλά χρήματα τα οποία θα φανούν (αν θα μπουν) σημαντικά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτά η νυν διοίκηση δε θα μπορέσει να βγάλει τη χρονιά με το υπάρχον ρόστερ και τα μεγάλα συμβόλαια να την... πνίγουν. Αν ο Φλωρίδης βάλει τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί, αυτά θα αποτελέσουν βαθιά ανάσα για τον «Δικέφαλο».

3) Ο Φλωρίδης μοιάζει να είναι πολύ πωρωμένος με τον ΠΑΟΚ. Αγαπά την ομάδα, έχει τατουάζ στο χέρι του με τον «Δικέφαλο» (το επιβεβαίωσαν όλοι όσοι τον γνώρισαν από κοντά) κι αυτό αποτελεί «συν» στην εμπλοκή του στο σύλλογο. Δεν είναι ένας απολύτως άσχετος με την μπάλα, που βρήκε ανοιχτή… πόρτα και θέλησε να μπει.

4) Ο νέος (αν ολοκληρωθεί το «deal») πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε να έχει δίπλα του ως αντιπροέδρους (μπορεί και σε άλλες θέσεις) τούς Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα. Κίνηση «ματ», μια κι ως μη ειδικός με το αντικείμενο θα υποπέσει εύλογα σε πολλά λάθη εξαιτίας της απειρίας του. Ομως οι Ζαγοράκης και Βρύζας, με την τεχνογνωσία τους, μπορούν να εγγυηθούν μια ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

5) Ο άμεσος τρόπος που εκφράζεται, ακόμη κι όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις αρχές (εξαιτίας παλαιότερης απόφασης αναφορικά με το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του), είναι ιδιαίτερος. Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιμετώπισε με αίσθημα ενός ιδιαίτερου οπαδισμού την κατάσταση. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «από εδώ και εμπρός θα τραγουδάω μαζί σας ΄΄Για σένα έχω κάνει κρατητήριο΄΄. Εμείς μαζί για μια ζωή».

ΤΑ ΠΛΗΝ

1) Η μεγάλη αργοπορία στην επένδυση των κεφαλαίων του Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία. Οι κακεντρεχείς επιμένουν ότι δεν έχει τα χρήματα που διαλαλεί ότι διαθέτει κι εκείνος ακόμη δεν έχει αποδείξει με πράξεις τι συμβαίνει. Το βράδυ της Πέμπτης είχε υποσχεθεί να βάλει την επόμενη μέρα 500.000 ευρώ, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ κι η αντίστοιχη του Α.Σ. δεν τα είδαν ποτέ. Από τις 27 Ιουνίου όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Φλωρίδη με τον Ζαγοράκη στην Κατερίνη χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της ενίσχυση της ομάδας.

2) Υπάρχει ανησυχία για τη μη προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων που ζητήθηκαν από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή. Με τη δικαιολογία ότι πρέπει πρώτα να εκδοθεί το νέο του διαβατήριο και στη συνέχεια να ξεκινήσει τη συλλογή των εγγράφων, έχει χαθεί ήδη σημαντικός χρόνος κι η καχυποψία (εύλογα) πλανιέται πάνω από τον Βασίλη Φλωρίδη.

3) Κανένας πέρα από τον Γιώργο Σαχπατζίδη δε γνωρίζει (στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ) την περιουσία του Βασίλη Φλωρίδη κι αν μπορεί να βάλει τα 6.5 εκατομμύρια (για αρχή όπως έχει πει στους συνεργάτες του) που έχει υποσχεθεί, μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν με αγωνία τι θα γίνει, απλά δεν αντιδρούν ακόμη αφού ο Σαχπατζίδης διαβεβαιώνει τους πάντες ότι έχει πολλά χρήματα ο Φλωρίδης.

4) Ο Βασίλης Φλωρίδης, αν αναλάβει την ομάδα, θα πάρει αρχικά τη θέση του προέδρου στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου που θα προταθεί από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Το έργο του μόνο εύκολο δε θα είναι, από τη στιγμή που θα πάρει το ρόλο του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η «σημαία» του ΠΑΟΚ, στην έως τώρα θητεία του έκανε λάθη, αλλά οι περισσότεροι του τα συγχώρησαν διότι γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να κάνει ποτέ κακό στον «Δικέφαλο». Άλλωστε έχει δώσει τα διαπιστευτήρια τόσο από τη θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ όσο κι από αυτή του προέδρου στην ομάδα. Για τον Φλωρίδη τα δεδομένα δεν είναι ίδια.

πηγή sday(αναδημοσίευση άρθρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου