Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

GENERATION NEXT...ΤΑ 11+4 ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ!!!

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα.Με γνώμονα την οικονομική κρίση και τις επιταγές της UEFA στο θέμα των γηγενών ποδοσφαιριστών, η διοίκηση του Δικεφάλου προχωρά στην ανανέωση του ρόστερ της ομάδας μας, με παίκτες οι οποίοι θα προέρχονται από τα σπλάχνα της όπως κάνουν χρόνια τώρα πολλές μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις ανα τον κόσμο.Το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι αναμφισβήτητα τα δικά του παιδιά.Ας μάθουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα για την generation next του Δικεφάλου...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΔΑΚΗΣ
Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη στις 15/8/88 ο ύψους 1,85cm κεντρικός αμυντικός, θυμίζει κάτι από την περίπτωση του Μαλεζά.Αφού έκανε το αγροτικό του στην Γ' Εθνική με τον Πυρσό Γρεβενών και στην Football League2 με την ομάδα της Επανομής είναι πλέον έτοιμος να αρπάξει φέτος την ευκαιρία που του δίνεται.Ένας νικητής της ζωής αφού ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε ηλικία μόλις 17 ετών με κύρια χαρακτηριστικά του την δύναμη, τον τσαμπουκά και την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΝΤΖΙΔΗΣ
 Με ύψος 1,89 και σωματικό βάρος 80 κιλά ο Ιντζίδης συγκαταλέγεται στα μεγάλα ταλέντα της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ (Κ20) και περιμένει την ευκαιρία του.Κεντρικός αμυντικός, γεννημένος στις 9/1/93, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ηλιούπολη και σε ηλικία 8 χρόνων ήρθε στον ΠΑΟΚ. Έκτοτε διανύει κοινή πορεία με τον Δικέφαλο στον οποίο αγωνίζεται συνολικά 10 χρόνια. Άλλωστε η ομάδα της Κ20 τουλάχιστον στον πρώτο γύρο είχε ως κινητήριο δύναμη την άμυνα της, η οποία σε 15 αγώνες είχε 4 τέρματα παθητικό και στον Χρήστο Ιντζίδη αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο σ’ αυτήν την επιτυχία.Η πολλή δύναμη και το πάθος είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του παίκτη και όπως δηλώνει ο ίδιος “η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες είναι το πλεονέκτημα μου αλλά αυτό που πρέπει να βελτιώσω είναι η έκρηξη μου και γενικότερα η ταχύτητα στο παιχνίδι μου”.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
Ο Μωυσιάδης είναι γεννημένος την 1η Ιουλίου του 1992. Είναι ένας πιο περιφερειακός επιθετικός που χαρακτηρίζεται από καλή τεχνική κατάρτιση και τακτική παιδεία μέσα στο γήπεδο. Στον ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια ερχόμενος από ομάδα των Συκέων. Είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ το οποίο ανανέωσε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ
Ο συγκεκριμένος γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1993. Θεωρείται ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο. Την χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε στην Β΄ ομάδα, όπου και προσέφερε σε κάθε θέση που υπήρχε πρόβλημα και κενό. Έπαιξε αμυντικό χαφ, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, δεξί ή αριστερό χαφ. Θα έλεγε κανείς ότι διακρίνεται περισσότερο ως αμυντικός μέσος, ένας ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να ισορροπεί τα αμυντικά με τα επιθετικά του καθήκοντα. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πιο μικρός της παρέας των τριών, μια και είναι 16 ετών. Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο επιθετικό. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο σκόρερ. Ένας φορ με καλά τελειώματα και καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Στα δύο χρόνια που έπαιξε με την Τρίτη ομάδα του ΠΑΟΚ, κατάφερε να σημειώσει 45 γκολ. Προέρχεται από την Καβάλα και ήδη έδειξε τα πρώτα θετικά μηνύματα στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ όπου και σημείωσε 3 γκολ.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ
Ο Γιακουμής είναι η μεγάλη αδυναμία δύο ανθρώπων που τον είχαν στην ομάδα τους. Του Χάβου που τον καθιέρωσε στον Αγροτικό Αστέρα και του Γεωργιάδη που τον επέλεξε στην Εθνική Ελπίδων.Ο Γιακουμής είναι γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1988 και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να αγωνίζεται μια και με τον Κώστα Χαλκιά να ολοκληρώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2012, ο δρόμος για τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα της γενιάς του ανοίγει.Είναι διεθνής με την όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το Έλληνα keeper.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Σταφυλίδη. Ο γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου του 1993 αριστερός αμυντικός είναι από τους πλέον ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του συλλόγου και μέλος της Εθνικής Νέων. Στα 18 του θα μπορούσε να έχει ήδη μια προετοιμασία με την πρώτη ομάδα αν δεν είχε τραυματιστεί παραμονές της αναχώρησής της για το Μπαντ Μπρούκεναου το περασμένο καλοκαίρι. Πολύ καλή τεχνική, αστείρευτες δυνάμεις, ταχύτητα και θράσος, στοιχειοθετούν έναν ποδοσφαιριστή που σε πρώτη φάση μπορεί να αποτελέσει μπακ απ του Ντορβαλίνο Αλβες και στη συνέχεια βασικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2012. 
ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αποστολόπουλος,  δεξιός αμυντικός αυτός, πέρασε με επιτυχία το «αγροτικό» του και πλέον επιστρέφει στην ομάδα. Από τους καλύτερους μπακ της Football league 2, είχε δείξει στοιχεία του ταλέντου του στην προετοιμασία που έκανε με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, τη δεύτερη χρονιά του Φερνάντο Σάντος. Στα 20 του -γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1991- είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά και να περιμένει το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Μίρο Σνάουτσνερ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς. 

ΕΛΓΚΙΣ ΚΑΤΣΕ
 Με καταγωγή από την Αλβανία, ο Κάτσε γεννήθηκε στις 8/7/93 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο για λογαριασμό του Αχιλλέα Τριανδρίας. Στον ΠΑΟΚ ήρθε σε ηλικία 12 ετών και από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος των τμημάτων υποδομής του Δικεφάλου.Ο Κάτσε αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και όπως δηλώνει και ο ίδιος πρότυπά του είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Βιτόλο.Πιθανόν φέτος να παραχωρηθεί δανεικός έτσι ώστε να αποκτήσει παραστάσεις και να δυναμώσει το κορμί του, αναμφισβήτητα όμως πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος θα μας απασχολήσει σύντομα...
ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΙΣΕΒΙΤΣ
Δεξιός μπακ, που μπορεί να παίξει στις άλλες θέσεις της άμυνας, γεννήθηκε στις 6/7/92 στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου κι έχει προλάβει να περάσει από την ΟΦΚ Βελιγραδίου και στην Μπούντουσνοστ, την ομάδα της πρωτεύουσας της πατρίδας του.Χαρακτηριστικά του η δύναμη, η ταχύτητα και το πείσμα...

ΝΙΚΟΣ ΣΚΕΜΠΗΣ
Δεξιός μπακ, γεννήθηκε στις 2/11/92 και κατάγεται από τον ΠεντάλοφοΠΑΟΚ είναι από 11 ετών, ξεκίνησε από τα παιδικά τμήματα κι έφτασε στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Πέρσι έπαιξε στην ομάδα Κ21, φέτος επιλέχτηκε να συμμετάσχει στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
Γεννημένος στις 11/2/95 ο Πόποβιτς είναι ένα αριστερό χαφ με που αν μη τι άλλο δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Βραχύσωμος με ιδιαίτερη ευκινησία και ταχύτητα, εκρηκτικότητα και καλό χειριμό της μπάλας ο νεαρός από τις Σέρρες είναι από τα βασικά στελέχη της Κ17 του ΠΑΟΚ. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντινίδης είναι γεννημένος στις 2/6/94 και είναι το fullback της Κ20 του Δικεφάλου που τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος . Με ύψος 1,73 και 63 κιλά σωματικό βάρος ο δεξιοπόδαρος μπακ του ΠΑΟΚ στηρίζεται στην άψογη τεχνική του και την υψηλή του ταχύτητα.Κάλυψε φέτος με επιτυχία το δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, επιχειρώντας συχνά πυκνά προωθήσεις, στις οποίες έκανε ξεκάθαρη σ’ όλους την επιθετική του κλίση. Ο νεαρός μπακ συμπλήρωσε φέτος την τρίτη χρονιά στον ΠΑΟΚ με ενεργητικό 22 συμμετοχές ως βασικός και 3 ως αλλαγή, πετυχαίνοντας 2 γκολ από στημένες φάσεις και μοιράζοντας 5 ασίστ.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ
Ο Κώστας Δερμιτζόγλου είναι ένα πολύ κινητικό και δραστήριο εξτρέμ που προσαρμόζεται άνετα σε αριστερό και δεξί άκρο.Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1994 και ήρθε στο Δικέφαλο πριν ένα χρόνο από την Κατερίνη. Εκεί αγωνιζόταν στο Καλλιθεακό. Σε δεκαπέντε αγώνες μετράει επτά γκολ και αρκετές ασίστ. Όπως δηλώνει ο ίδιος του αρέσει εξίσου να πασάρει αλλά και να πετυχαίνει τέρματα. «Μου αρέσει να παίζω στο αριστερό άκρο, καθώς είμαι δεξιοπόδαρος και συχνά επιχειρώ να συγκλίνω», τονίζει.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΙΚΙΔΗΣ
Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1993 μεσοεπιθετικός, που ανήκε στην Γκλάντμπαχ και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη  Βουπερτάλερ (σε 15 αγώνες της  έχει πετύχει ένα γκολ).Πρόκειται για ένα σπάνιο ταλέντο της ηλικίας του, με κύρια χαρακτηριστικά του την ταχύτητα και τις καλές μεταβιβάσεις που με την κατάλληλη δουλειά θα μπορέσει να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ.

Μέσα σε όλα αυτά τα παιδιά αν προσθέσουμε και του ήδη ψημένους πιτσιρικάδες, Αθανασιάδη, Παπάζογλου, Μαλεζά, Κουτσιανικούλη, Τσουκαλά, Γεωργίου, Μπαλάφα, Σακελλαρίου και τον έμπειρο Σαλπιγγίδη, σε συνδυασμό με την παρουσία του Λ.Μπόλονι και την φήμη που τον συνοδεύει αναφορικά με την δουλειά που κάνει με τους νεαρούς παίκτες, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει ότι το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι λαμπρό!
Ένα μέλλον βασισμένο στα δικά μας παιδιά τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους διάφορους αν αμφιβόλου ποιότητας μισθοφόρους...Και ποιος ξέρει...Μπορεί κάποτε να τα δούμε μέχρι και Πρωταθλητές!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου