Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ..ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΘΡΙΛΕΡ

Αρκετά μέσα χθες αργά το βράδυ, αλλά και σημερινές εφημερίδες, δεν έχουν την είδηση ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Γιώργο Γεωργιάδη, σε μία μεταγραφή που εκτυλίχθηκε σε θρίλερ και «έκλεισε» πολύ μετά τα μεσάνυχτα… 

Η υπόθεση της μεταγραφής του Γιώργου Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό στον ΠΑΟΚ δεν ήταν απλή. Χρειάστηκε κατ' αρχήν οι "ασπρόμαυροι" να νικήσουν την ΑΕΚ, σε ό,τι αφορά στην προσφορά τους, όπως και να πείσουν τους "ερυθρόλευκους" για τα ανταλλάγματα που επρόκειτο να προσφέρουν.  

Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα δώσει στον Πανσερραϊκό εφάπαξ ποσό της τάξης των 350.000-400.000 ευρώ (δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς το νούμερο, καθώς οι ομάδες προτιμούν να μην δώσουν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα -τουλάχιστον όχι ακόμη). Δεν θα μείνουν, όμως, μόνο σε αυτό το ποσό οι "ερυθρόλευκοι". 

Η συμφωνία που έκανε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης, με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιλαμβάνει ακόμη τα εξής: 

* Την εξ ολοκλήρου είσπραξη των εσόδων από ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Μένει να διευκρινιστεί σε ποια έδρα θα γίνει η αναμέτρηση.

* Ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20% στον Πανσερραϊκό από ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη σε άλλη ομάδα. 

* Την παραχώρηση ενός ή δύο παικτών από τον ΠΑΟΚ, με ελεύθερη μεταγραφή και όχι με δανεισμό. 

Σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση παίκτη ή παικτών, το ποιος ή ποιοι παίκτες θα είναι, αυτό θα εξαρτηθεί από το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Πανσερραϊκός. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές σχετικά με τον ενδεχόμενο υποβιβασμό ομάδας ή ομάδων από την Super League, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" ελπίζουν ότι μπορεί τελικώς να μην υποβιβαστούν και να παραμείνουν. 

Όπως διέρρεε το πρωί του Σαββάτου (16/7) από το περιβάλλον του Πέτρου Θεοδωρίδη, άλλους παίκτες πρόκειται να ζητήσει από τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που η ομάδα του μείνει στη μεγάλη κατηγορία και άλλους αν αυτή υποβιβαστεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο παίκτης ή οι παίκτες που θα ζητήσει, θέλει να μεταγραφούν στον Πανσερραϊκό με ελεύθερη μεταγραφή. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, έλεγαν οι Σερραίοι, υπάρχει διάθεση να υπάρξει έμψυχο αντάλλαγμα, χωρίς, όμως, να έχει διευκρινιστεί κάτι περισσότερο μέχρι τώρα.  

Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ φάνηκε να προσφέρει στον παίκτη μεγαλύτερη ετήσια αμοιβή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης προτίμησε τον Δικέφαλο του Βορρά και συμφώνησε ώστε σήμερα Σάββατο να υπογράψει για τρία χρόνια. Γι αυτό άλλωστε αργά το βράδυ είπε: "Μερικές φορές οι άνθρωποι και η συμπεριφορά τους είναι σημαντικότερη από τα χρήματα".

Τα τηλεφωνήματα Άρνεμ – Σέρρες – Κύπρος έδιναν και έπαιρναν μέχρι και τις δύο και η αγωνία όλων ήταν μεγάλη στην Ολλανδία, μέχρι που πλέον εκείνη την ώρα Ζαγοράκης - Βρύζας και Κωνσταντινίδης, ήταν σίγουροι πως κατάφεραν να κλείσουν αυτή την μεταγραφή… Αυτό ήταν κάτι που τους ικανοποίησε και φυσικά το συζητούσαν μέχρι και πολύ αργά στο ξενοδοχείο της ομάδας, μαζί με άλλους ανθρώπους της ΠΑΕ οι οποίοι γνώριζαν τι συνέβαινε και περίμεναν την εξέλιξη του θρίλερ...

Η επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι και επικοινωνιακή, μια και όπως φάνηκε κέρδισε πολύ εύκολα την ΑΕΚ σε αυτή την ιστορία… Ακόμη και το ότι αρκετά μέσα χθες και σήμερα «έπαιξαν» ότι η ΑΕΚ απέκτησε τον Γεωργιάδη, βοηθάει ώστε όλοι να καταλάβουν πόσο μπροστά βρέθηκε ο ΠΑΟΚ σε αυτό το θέμα….

Από εκεί και πέρα το αν ο νεαρός διεθνής καταφέρει να αποδώσει και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν μένει παρά να φανεί στο γήπεδο…Εκεί - όπως πάντα άλλωστε- θα αποδειχθεί και η ουσιαστική επιτυχία αυτής της μεταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου