Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Η ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!!!

Γλίτωσε 150 χιλιάδες Ευρώ τελικά ο ΠΑΟΚ από την έφεση την οποία κατέθεσε για τα επεισόδια του ματς με την ΑΕΚ στο κύπελλο και παρά την υπεραισιοδοξία της νομικής υπηρεσίας τα μέλη της οποίας διαβεβαίωναν ότι η ποινή θα εξαφανιστεί. Διατηρήθηκε έτσι η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο έπεσε τις 100 χιλιάδες.


Η απόφαση αναφέρει:
 
"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεκδίκασε τις εφέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Α. Φάκου, κατά της υπ΄ αριθμ. 156/4-4-2011 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ. Έκανε δεκτές τυπικά  αμφότερες και εν μέρει κατ΄ ουσίαν.
Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση. Επέβαλλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό στην ΠΑΕ είχε επιβληθεί χρηματική ποινή 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας της 16-3-2011, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ)".

Επί της διαδικασίας αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Φάκος δεν παραβρέθηκε στην επιτροπή και μόνο μέσα από έγγραφα προσπάθησε να πείσει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή κεκλεισμένων των θυρών θεωρώντας της υπότροπη.

Αυτή την θέση κατέρριψε με νομικά επιχειρήματα ο νομικός του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος στην συνέχεια στάθηκε και στο ύψος του προστίμου που ήταν και το πιο μεγάλο το οποίο μπορούσε να επιβληθεί.

Τελικά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζεται ικανοποίηση για την απόφαση που σημαίνει ότι: Ο Δικέφαλος θα παίξει χωρίς κόσμο την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στην Κέρκυρα. Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ θα πληρώσει 100 χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο για τα επεισόδια με την ΑΕΚ. Στα πλέϊ οφ όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (και εφόσον η ομάδα συμμετάσχει σε αυτά) θα μπορεί να έχει τον κόσμο στο πλευρό της και στους τρεις εντός έδρας αγώνες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου