Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ...

Ο Σιδηρόπουλος -κατά την ταπεινή μου άποψη- δεν έκανε κραυγαλέα κακή διαιτησία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το βράδυ της Τετάρτης (2/3), στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν κράτησε, όμως, ισορροπίες στις κάρτες κι αυτό ήταν μεμπτό.

Η δεύτερη κάρτα στο Λίνο δεν είναι λάθος, όπως δεν είναι λάθος και η κάρτα στον Ίβιτς, γιατί μιλάει άσχημα στον διαιτητή. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Από την άλλη, όμως, δεν ήταν οι μόνοι παίκτες στο παιχνίδι που ήταν για κάρτες, πρώτες ή δεύτερες κίτρινες.

Για παράδειγμα, είναι κορυφαία η φάση που ο Σκόκο πετάει με τον ώμο εκτός τερέν τον Κοντρέρας και δεν παρατηρείται καν. Ο Χιλιανός κόντεψε να τραυματιστεί πέφτοντας στις διαφημιστικές πινακίδες και ο διαιτητής δεν έκανε ούτε παρατήρηση στον Αργεντίνο. Επιπλέον, κάποια φάουλ πάνω στον Σαλπιγγίδη και τον Ελ Ζαρ δεν τιμωρήθηκαν ποτέ με κάρτα.

Το χειρότερο δε όλων είναι η αίσθηση που υπάρχει ότι αν στη θέση των παικτών του ΠΑΟΚ που αποβλήθηκαν ήταν παίκτες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, ίσως οι φάσεις να περνούσαν μπάι. Ή, τουλάχιστον, ότι οι κάρτες δεν θα έβγαιναν με τόση ευκολία.

Δηλαδή, ο Ίβιτς είναι ο πρώτος που διαμαρτύρεται έντονα σε βάρος ενός διαιτητή στη διάρκεια κάποιου ματς; Ειδικά σε εκείνο το σημείο που ο ΠΑΟΚ παίζει ήδη με δέκα και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, ήταν η κατάλληλη στιγμή να εξαντλήσει ο Σιδηρόπουλος την αυστηρότητά του; Μην τρελαθούμε τώρα!

Το δια ταύτα

Και πάμε τώρα στο δια ταύτα. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ότι έμεινε με εννιά παίκτες στο ΟΑΚΑ σε χρονικό σημείο ικανό να δώσει σοβαρό πλεονέκτημα στον αντίπαλο και κινδύνευσε να χάσει ένα παιχνίδι, που με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο ήλεγχε, σε ό,τι αφορά στο ποθητό γι' αυτόν "μηδέν" στην άμυνα. Με νύχια και με δόντια το κράτησε το αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" και πάει με ένα κάποιο αβαντάζ στην έδρα του -αν και το σκορ είναι πονηρό και ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα αβαντάζ.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι άλλη μία φορά, σε κρίσιμο παιχνίδι, είδε τείχος να ορθώνεται μπροστά του. Την προπερασμένη σεζόν ήταν στο "Γ. Καραϊσκάκης" που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου ελέω διαιτησίας και την περασμένη σεζόν ήταν στο "Κλ. Βικελίδης" που ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα, και πάλι κυρίως λόγω διαιτησίας, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Το θέμα είναι ότι την ερχόμενη Κυριακή (6/3) παίζει ξανά με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν οι δύο ομάδες να κατακτήσουν την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα στο τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να είναι σε καλύτερη μοίρα (και από ψυχολογικής άποψης) εν όψει πλέι οφ.

Το θέμα είναι ότι ακολουθεί ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι, το πιο κρίσιμο για την ακρίβεια, με την ΑΕΚ, στην Τούμπα. Ο λόγος για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, λοιπόν, μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ καλά θα κάνει όχι απλώς να βγάζει εκνευρισμό, αλλά να ομολογήσει μέσα της ότι το έλαβε το μήνυμα. Και ως εκ τούτου, καλά θα κάνει να βρει τρόπο να θωρακίσει την ομάδα στον επαναληπτικό, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή το 50-50 σε όλα τα επίπεδα. Άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι χαμένο από εξωγενείς παράγοντες, δεν θα γίνει αποδεκτό από τους οπαδούς. Ειδικά μέσα στην Τούμπα...

Αυτοκριτική     

Μέσα σε όλα αυτά, πάντως, χρειάζεται να γίνει και ως ένα βαθμό αυτοκριτική από τους ανθρώπους της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα από τον Μάκη Χάβο. Εμείς απλώς θα παραθέσουμε μια σειρά από ερωτήματα:

* Γιατί ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κατέβηκε απλώς για να κρατήσει το μηδέν απέναντι σε μια ΑΕΚ, που δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή αυτή τη σεζόν;

* Γιατί ο Κουτσιανικούλης έχει χαθεί εντελώς από το πλάνο της ομάδας, ενώ στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε κάποια ματς;

* Γιατί ο Λίνο πρέπει οπωσδήποτε να παίζει σε όλα τα παιχνίδια ακόμη και τώρα που είναι φανερό ότι δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση;

* Γιατί ο Λίνο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν έγινε αλλαγή, ενώ έπαιζε με κίτρινη κάρτα από νωρίς, ήταν φανερό ότι είχε προβλήματα απέναντι στους γρήγορους πλάγιους της "Ένωσης" και παραπονέθηκε -όπως τουλάχιστον μεταφέρθηκε στη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα- στο πρώτο κιόλας ημίχρονο για ενοχλήσεις;

* Γιατί το ροτέισον δεν έγινε νωρίτερα, σε προηγούμενα παιχνίδια, κι έπρεπε να γίνει αναγκαστικά τώρα που ο Βιεϊρίνια έπαθε θλάση, οι Λίνο και Ίβιτς είδαν κόκκινες κάρτες και ο Γκαρσία είναι τιμωρημένος; Δηλαδή, τώρα πώς θα βρεθούν μαζεμένες λύσεις και πριν δεν γίνονταν, που θα ήταν και πιο εύκολο να αλλάξει ένας ή δύο παίκτες αντί για τέσσερις;

* Για τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Βιτόλο στο "νεκρό" παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την ΤΣΣΚΑ θα αναλάβει κανείς την ευθύνη; Γιατί έτσι πρέπει να γίνει, με δεδομένο ότι δυο εβδομάδες μετά ο Ισπανός δήλωσε στον προπονητή του ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στο επίσης κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που θα ήταν ίσως περισσότερο απαραίτητος, καθώς δεν ήταν έτοιμος.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τη... διαιτησία!   

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ ΤΟΝ ΑΠΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΟΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή