Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Π.ΓΚΑΡΣΙΑ...Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ...

Ανήκει στην κατηγορία των παικτών που είτε μισείς είτε λατρεύεις.Και, σίγουρα, δεν αντιμετωπίζεις με αδιαφορία.


Ο Πάμπλο Γκαρσία, στον τέταρτο χρόνο του στην Ελλάδα, κατέγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ.

Αν παρατηρήσει κανείς την καριέρα του, 38 ματς σε μια σεζόν δεν είχε συμπληρώσει ούτε στη Μοντεβίδεο Γουόντερερς προτού συμπληρώσει καλά καλά τα 19 χρόνια του.

Το έκανε με επιτυχία στα 34 στον ΠΑΟΚ. Ισως, αν δεν ήταν αυτός, η πορεία των Θεσσαλονικέων να μην ήταν επιτυχημένη στην Ευρώπη. Ισως να ήταν χειρότερη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οντως, ο Πάμπλο είναι ασυμβίβαστος, πολλοί θα έλεγαν ακόμη και... ανάποδη φύτρα. Εχει μια θαυμαστή ικανότητα να... χτικιάζει προπονητές.

Αλλά, αν το δει κανείς αλλιώς, ας μου παρουσιάσει έναν άλλον ποδοσφαιριστή που να έδειξε μεγαλύτερο αλτρουισμό για τη φανέλα ομάδας από ό,τι ο Ουρουγουανός.

Και ας είχε χρεωθεί το «φάγωμα» ενός προπονητή (Μπερέτα), ας τσακώθηκε με το... χαίρω πολύ με ακόμη έναν (Χάβος), ας μην είχε και τις καλύτερες των σχέσεων με συμπαίκτες του. Λένε ότι το κριτήριο των οπαδών είναι συνήθως αλάνθαστο.

Στον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, ο Γκαρσία ήταν ο μοναδικός που δεν τα άκουσε. Κάποιοι τον αποθέωσαν. Και ας μη φρόντισε να κουνήσει επικοινωνιακά το δακτυλάκι του γι' αυτό.

Κατηγορήθηκε ότι με την «μπλαζέ» στάση του και την ψευδοεπαναστατική συμπεριφορά του εμπνέει το κοινό.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν διαφέρει από τον συρφετό μισθοφόρων που έχουν κατακλύσει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι έτσι.

Εφέτος, ως... βετεράνος, κάλυψε περισσότερα χιλιόμετρα από τους... νεανίες. Εδειξε απίστευτη προσαρμοστικότητα στους διαδοχικούς παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή που χρησιμοποιούσε αναγκαστικά ο Χάβος μετά τον τραυματισμό του Βιτόλο.

Επαιζε, δημιουργικά, ακόμη και για δύο, όταν απουσίαζε ο Ιβιτς. Και, πάνω από όλα, σταμάτησε τη μουρμούρα στα αποδυτήρια.

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Γιατί τον επόμενο χρόνο, που ο ίδιος ο Γκαρσία οριοθέτησε ως την ώρα να προωθηθούν νεότεροι οι οποίοι θα τον αντικαταστήσουν, θα φανεί περισσότερο από ποτέ η ανάγκη ανάδειξης ενός ηγέτη.

Και τελικώς, στον ΠΑΟΚ έδειξε ότι ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, όπως φάνηκε από τη μακροημέρευσή του. Η πραγματική προσφορά του θα φανεί μόνο όταν θα αποχωρήσει...

πηγή exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου