Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ!!!

Μερικά μόλις 24ωρα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια του πρώτου αγώνα του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδος, ο κάθε υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος και ο κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, βίωσε για ακόμη μία φορά την διαφθορά του ποδοσφαιρικού συστήματος της Ελλάδας. Ένα σύστημα και μία διοργάνωση που έχουν καταρρεύσει προ πολλών ετών, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν ώστε να επωφελούνται οι ισχυροί.

Στην Ελλάδα του σάπιου ποδοσφαιρικού κατεστημένου, στην Ελλάδα των παραγόντων, στην Ελλάδα των διαιτητικών σφαγών, το φετινό πρωτάθλημα και ο θεσμός του Κυπέλλου, απέδειξαν πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ελπίζει σε πολλά. Η περσινή του πορεία τρόμαξε τους καρεκλοκένταυρους παράγοντες του ΠΟΚ και πήραν δραστικές αποφάσεις. Αποφάσεις που υπήρξαν τρομερά εριστικές. Εριστικές σε τέτοιο βαθμό που και οι πιο ήρεμοι και λογικοί φίλοι του ΠΑΟΚ ξέσπασαν και έφυγαν από τα όρια της κοινής λογικής, και φαίνονταν να είναι έτοιμοι να καταφερθούν εναντίον όλων.

Η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο κόσμος νοιώθει εξαγριωμένος, και η στιγμή που ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα θυμηθεί τις παλιές «καλές» του συνήθειες, δεν είναι μακριά....Τότε που πραγματικά με την βία και την τρομοκρατία, δεν τολμούσε κανείς να σε κουνηθεί εντός Τούμπας... Τότε που κάποιοι φοβούνταν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο...Τότε που κυνηγούσαμε μέχρι και τους παίκτες μας....

Είναι όμως αυτό λύση? Το σύνθημα αν δεν μας σέβεστε θα μας φοβάστε, μπορεί να έχει εφαρμογή στην εποχή μας? Η μήπως αυτό επιδιώκουν οι εχθροί μας προκειμένου να μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα για να μας ξεφορτωθούν μια και για πάντα?

Προσωπικά θεωρώ πως αν αντιδράσουμε με βία, μόνο κακό θα κάνουμε στην ομάδα μας...

1. Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στα χρόνια του χουλιγκανισμού, τότε αυτομάτως όσοι έχουν παλέψει αυτά τα 3 χρόνια για έναν καλύτερο ΠΑΟΚ, θα αποσυρθούν αφήνωντας τον ΠΑΟΚ στην τύχη του.

2. Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στα χρόνια του χουλιγκανισμού και με τα όσα ισχύουν στον Πειθαρχικό Κανονισμό της ΕΠΟ, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι εμείς που θα τα σπάσουμε στο όνομα της αδικίας και του κατεστημένου που υπάρχει εναντίον του ΠΑΟΚ, θα στερήσουμε και από εμάς μα περισσότερο από όσους δεν έχουν σχέση με εμάς, το δικαίωμα να απολαμβάνουν την ομάδα στο γήπεδο.

3. Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στα χρόνια του χουλιγκανισμού, οι οικονομικές απώλειες θα είναι σε τέτοιο βαθμό που η ομάδα δεν θα έχει την δυνατότητα να χτυπήσει στα ίσα καμία διοργάνωση.

4. Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στα χρόνια του χουλιγκανισμού, η Ευρώπη θα αποτελεί πλέον όνειρο απατηλό καθώς η UEFA έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποβάλλει από τις διοργανώσεις της οποιαδήποτε ομάδα χαρακτηριστεί ως "ομάδα βίαιου οπαδισμού". Οπότε αυτομάτως θα γίνουμε ένα είδος Persona Non Grata για την ομάδα μας στην Ευρώπη.

και τέλος

5. Εφόσον ο ΠΑΟΚ επιστρέψει στα χρόνια του χουλιγκανισμού, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να διώξουμε όσους αγαπάνε έναν υγιή ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ αγαπητά αδέρφια δεν έχει την ανάγκη ανθρώπων που θα τον υποβαθμίσουν και θα τον επιστρέψουν ξανά στα πέτρινα χρόνια. Είναι νωπές ακόμη εκείνες οι εποχές και κανείς δεν θέλει να τις ζήσει και πάλι. Ο ΠΑΟΚ έχει την ανάγκη ανθρώπων που θα προβάλλουν την λογική και θα τοποθετηθούν δυναμικά, χωρίς να ζημιώσουν τον σύλλογο και την ιστορία του συλλόγου. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση, με βία και επεισόδια μόνο καλό δεν θα κάνει.

Αυτό που έχω μάθει στην ζωή μου είναι πως το να φοβίσεις κάποιον για να σε υπακούσει είναι εύκολο. Αλλά κάποια στιγμή θα σου επιτεθεί. Το να κάνεις κάποιον να σε σεβαστεί είναι δύσκολο. Αλλά εφόσον κερδίσεις τον σεβασμό, και γυρίσεις την δύναμη που σου ασκεί, σε αδυναμία, τότε θα σε υπακούσει.

Οπότε ας σταματήσουμε να ζητάμε απεγνωσμένα την βία και τα χρόνια του χουλιγκανισμού..

Η ΑΕΚ σε 14 ημέρες έρχεται στην Τούμπα. Εμπρός για την φωνητική τρομοκρατία. Εμπρός για την άνευ όρων συμπαράσταση. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει φτιαχτεί για δύσκολα παιχνίδια και μας το έχει αποδείξει. Αφήστε τους εξωγενείς παράγοντες να τους αναλάβει η διοίκηση. Μία διοίκηση που αφουγκράζεται απίστευτα τον εκνευρισμό μας και σύντομα θα λάβει αποφάσεις.

1 σχόλιο:

  1. "Μία διοίκηση που αφουγκράζεται απίστευτα τον εκνευρισμό μας και σύντομα θα λάβει αποφάσεις"...xo xo xo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή