Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!!!

Αν η φετινή σεζόν ολοκληρωθεί φυσιολογικά για τον ΠΑΟΚ, αν δηλαδή κερδίσει το δικαίωμα να αγωνίζεται και του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα πρόκειται για μια επιτυχημένη σεζόν. Η΄, πιο σωστά, για μια ωραία σεζόν. Ακόμα κι αν δεν πάρει το κύπελλο, ακόμα κι αν μείνει …158 βαθμούς πίσω από την κορυφή.Θα είναι μια ωραία σεζόν διότι έδωσε την ευκαιρία στον «Δικέφαλο» και τον κόσμο του να θυμηθεί πόσο ωραίο είναι το κανονικό ποδόσφαιρο. Πόσο ωραίες είναι οι ευρωπαϊκές βραδιές ακόμα κι αν τελειώνουν με μπινελίκια και κατάρες για την …νυχτερινή δουλειά της μπάλας.

Ο χθεσινός αποκλεισμός στην Μόσχα είναι από εκείνους που γεννάνε οπαδούς και συμπάθειες. Σε μια εβδομάδα μάλιστα που όσοι αγαπάνε το άθλημα ψάχνουν αποκούμπι, ένα επιχείρημα για να πιστέψουν ότι δεν είναι όλα γύρω τους για κλωτσιές και ροχάλες, ο ΠΑΟΚ τους το προσέφερε απλόχερα.

Ναι, λοιπόν, υπάρχουν στην Ελλάδα και ομάδες χωρίς λεφτάδες μεγαλομετόχους, που μπορούν μόνο με την τρέλα του προέδρου, του κόσμου και φυσικά των παικτών τους να φτάσουν Φεβρουάριο στην Ευρώπη και να νοιώθουν και αδικημένες που έμειναν εκτός.

Προφανώς όλα θα ήταν καλύτερα αν ο Σαλπιγγίδης πετύχαινε το 0-2 και ο «Δικέφαλος» γυρνούσε απ’ τα κρύα με την πρόκριση. Ακόμα και χωρίς αυτήν ωστόσο, ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ της Μόσχας, αλλά και ο ΠΑΟΚ του Αμστερνταμ, της Κωνσταντινούπολης, του Ζάγκρεμπ, της Τούμπας στο ματς με τη Βιγιαρεάλ, δικαιούται να νοιώθει υπερήφανος και γεμάτος. Και ο ρεαλιστικός του στόχος πρέπει να είναι αυτός. Να συνεχίσει να ζει και να αναπνέει ευρωπαϊκά κάθε χρόνο.

Μόνο έτσι θα αποκτήσει τα απαραίτητα αντισώματα για να αντέξει την εγχώρια μιζέρια. Και του δικού του μικρόκοσμου (δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ήδη θα γκρινιάζουν κάποιοι για τον «χασογκόλη τον Σαλπιγγίδη», τον «Χάβο που έβαλε τον Βιτόλο στο πρώτο ματς και μας κατέστρεψε" και φυσικά για τον Ζαγοράκη που φταίει για όλα) και του ευρύτερου, παντελώς ανθυγιεινού περιβάλλοντος του ελληνικού ποδοσφαίρου…

πηγή exedrasport.gr(Κ.Κεφαλογιάννη)

1 σχόλιο:

  1. "Ακόμα κι αν δεν πάρει το κύπελλο, ακόμα κι αν μείνει …158 βαθμούς πίσω από την κορυφή". Διαφωνώ κάθετα με το συγκεκριμένο χωρίο του άρθρου γιατί προάγει την ηττοπάθεια! Και το κύπελλο πρέπει να πάρουμε γιατί ωσ συνέχεια της ευρωπαϊκής μας πορείας θα βγεί νέα γενιά οπαδών και ποσοτικά και ποιοτικά (όσον αφορά τις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε) και γιατί θα πρέπει αυτή η ομάδα να πάρει έναν τίτλο ως ρόστερ και ως διοίκηση! και η διαφορά στο πρωτάθλημα πρέπει να μειωθεί και να πάμε γερά στα πλέι-οφ για την ανατροπή γιατί είμαστε καλύτεροι απο τον λαγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή