Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡ ΜΑΚΗ?ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ Η ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙ?

Με σημαντικές αλλαγές σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στο "Λουζνίκι" ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.
Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, δοκίμασε ένα σχήμα με σύστημα 4-4-2, με τον Μουσλίμοβιτς δίπλα στον Σαλπιγγιδη.

Κάτω από δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα πάρει θέση βασικού, αφού ο Κώστας Χαλκιάς έμεινε εκτός αποστολής. Η τετράδα της άμυνας ήταν η ίδια που αγωνίστηκε και στην Τούμπα, δηλαδή στα αριστερά ο Λίνο, στα δεξιά ο Σνάουτσνερ και στο κέντρο οι Κοντρέρας, Τσιρίλο. Σε θέση αμυντικού μέσου, δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία, επέστρεψε ο Τσουκαλάς. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Βιεϊρίνια και στο δεξί ο Ελ Ζαρ, ενώ η δυάδα της επίθεσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αποτελούνταν από τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς.

Οι 20, που θα πετάξουν αύριο το πρωί για τη Μόσχα. Αυτοί είναι οι Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Από τα παραπάνω, διακρίνουμε μια  αλλαγή φιλοσοφίας και σκέψης του προπονητή του Δικεφάλου, ετοιμάζοντας ένα πιο ορθολογικό σχήμα απ ότι την περασμένη Πέμπτη.Το θέμα είναι να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο...Έτσι ίσως να έπρεπε να παίξει στην Τούμπα και όχι στην Ρωσία...

Μαζεύτηκαν πολλοί αγώνες όπου η επιθετική δυστοκία κυριαρχεί. αρκετοί αγώνες όπου ο Δικέφαλος δεν ικανοποιεί. Το ένα γκολ στα 450 αγωνιστικά λεπτά, είναι απαράδεκτη επίδοση για μία καλή ομάδα με στόχους. Και αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις. Και όταν η μεγάλη ομάδα δεν κερδίζει επικρατεί γκρίνια και αναστάτωση. Και όταν αυτά σε κυριεύουν χάνεις τον προσανατολισμό σου.

Απέναντί στην ΤΣΣΚΑ, ο Μάκης Χάβος επέλεξε να παρατάξει τους "καλύτερους" σε αξία παίκτες του αλλά όχι και τους πιο έτοιμους. Ο Βίκτορ Βιτόλο μετά από μακρόχρονη αποχή από αγώνες αλλά και προπονήσεις, πήρε φανέλα βασικού και με την εμφάνισή του απέδειξε πως δεν θα έπρεπε να την πάρει. Ακόμα και αν τη ζήτησε ο ίδιος από τον προπονητή του, ακόμα και αν είχε δείξει στο Ζάγκρεμπ πως θυσιάζεται για τον ΠΑΟΚ. Δεν είχε, όμως, ρυθμό, έκανε λάθη και δε βοήθησε στο ελάχιστο την ομάδα του.

Ο Κώστας Χαλκιάς πήρε με τη σειρά του θέση κάτω από τα δοκάρια έχοντας μόλις πριν λίγες μέρες τραυματιστεί και αντικατασταθεί κόντρα στον Πανιώνιο. Απέχοντας και από τις πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας, όντας δηλαδή και αυτός ανέτοιμος. Και μπορεί με την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο να βοήθησε την ομάδα του, η αλλαγή του όμως έδειξε πως δεν είχε ξεπεράσει το πρόβλημά του οπότε δεν έπρεπε και να αγωνιστεί.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι είπε πως η ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν επιλεγμένη πολύ πριν τη σέντρα. Επέλεξε να παίξουν οι απόλυτα έτοιμοι παίκτες του, μ’ αυτούς αποκλειστικά δούλεψε στις τελευταίες προπονήσεις προτιμώντας να αφήσει τους σπουδαίους Λοβ και Χόντα εκτός αποστολής. Το γιατί ήταν πολύ απλό και το επαναλάμβανε συνεχώς: "Παίζουν μόνο οι έτοιμοι…". Και φάνηκε εντός του αγωνιστικού χώρου πως η επιλογή του ήταν απόλυτα σωστή. 

Μακάρι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και όλοι όσοι τον στηρίζουν, να πήραν το μάθημα τους και να μην ξαναδούμε πειράματα σε τόσο σημαντικά παιχνίδια, όταν κόποι και στόχοι μιας ολόκληρης χρονιάς παίζονται σε νοκ άουτ αγώνες...

Σε κάθε αγώνα κύριε Μάκη πρέπει να παίζουν οι πιο έτοιμοι, οι πιο ξεκούραστοι και αυτοί που δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών....Οι ντεφορμέ, τα κουτσά άλογα και τα αγαπημένα παιδιά, πρέπει να μένουν εκτός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου