Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!ΜΕ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ...

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Αν τιμωρηθεί άμεσα με μία αγωνιστική, τότε θα παίξει με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ...

Η πειθαρχική της ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, οπότε θα έπρεπε να εκδικάσει την Πέμπτη την υπόθεση των επεισοδίων στον αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, ύστερα και από την δίωξη, που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια "ευρείας κλίμακας".

Αν εκδίκαζε και ανακοίνωνε τιμωρία έδρας την Πέμπτη, θα έπρεπε να εκτίσει η ΑΕΚ την ποινή στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, γι΄ αυτό η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, κάλεσε εκτάκτως την ΑΕΚ σε απολογία για την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Η απόφαση, που θα είναι ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική, θα βγει την ίδια μέρα κι έτσι θα υπάρχει το περιθώριο των πέντε ημερών, ώστε να εκτίσει η ΑΕΚ την ποινή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, υπήρξε προσωρινή διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έγινε εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ κινδυνεύει θεωρητικά με ποινή από μία μέχρι δύο αγωνιστικές, αλλά θα τιμωρηθεί μόνο με μία και χρηματικό πρόστιμο περίπου 75.000 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία την ΠΑΕ ΑΕΚ βάσει των άρθρων 14 και 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, τη Δευτέρα 14-2-2011 και ώρα 13:00. Την ίδια ημέρα και ώρα θα συζητηθεί και η Πειθαρχική Δίωξη για τα ευρείας κλίμακας επεισόδια που ασκήθηκε εναντίον της ΠΑΕ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα βάσει των διατάξεων των άρθρων 1,15 παρ.5 κεφαλ.Α´ εδάφ. α´- γ´, στοιχ.Ι, κεφάλ.Β´,παραγρ.6 εδάφ.α´- β´ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ -άρθρο 35 παρ.1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών  Πρωταθλημάτων και 3 παρ.1 και 46 παρ.2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΠΑΟ στις 2/2/2011).

Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι η ΑΕΚ και το ότι θα παίξει με κόσμο με τον ΠΑΟΚ,΄άλλωστε τα παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται με κόσμο, αλλά η στάση της ΕΠΟ, η οποία πλέον είναι προφανές, ότι έχει καταντήσει να εξυπηρετεί (μικρά ή μεγάλα) συμφέροντα, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της εκπρόθεσμης μεταγραφής του Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου