Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠ ΤΑ ΠΑΛΙΑ..ΜΕ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32!




Μια παλιά γνώριμη ομάδα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην φάση των 32 του κυπέλλου Ουέφα...την γνωστή μας Ουντινέζε...Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Φρίουλι του Ούντινε στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ουντινέζε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2000-01. Έχασε το πρώτο παιχνίδι στο Ούντινε με 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις και στην Τούμπα νίκησε με 3-0 στην παράταση και προκρίθηκε.




Ξανά όπως και το 2000 . Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Ιταλική ομάδα είναι πρωτοπόρος στο Ιταλικό πρωτάθλημα…

Η Ουντινέζε έχει απολογισμό εννιά νικών, τριών ισοπαλιών και δύο ηττών στο Ιταλικό πρωτάθλημα.  Στα 14 παιχνίδια έχει σκοράρει 18 φορές, ενώ έχει δεχθεί μόλις εφτά γκολ. Αυτή την στιγμή πέρα από το ότι είναι πρώτη μαζί με την Γιουβέντους (30 βαθμοί) είναι με διαφορά η καλύτερη άμυνα στο Καμπιονάτο.


Τα πιο εντυπωσιακά φετινά της αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, είναι το πρόσφατο 0-1 μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ, το 2-0 επί της Ρόμα, το 1-1 που απέσπασε στο Μιλάνο επί της Μίλαν.


Όσον αφορά την Ευρώπη η Ουντινέζε ξεκίνησε φέτος από το Τσάμπιονς Ληγκ. Στα προκριματικά έχασε 1-0 από την Άρσεναλ, ενώ και στην Ιταλία οι Άγγλοι επικράτησαν 1-2.


Στο Europa League και στον όμιλο η Ουντινέζε προκρίθηκε ως δεύτερη μετά από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα αποτελέσματά της:

Ουντινέζε – Ρεν 2-1, Σέλτικ – Ουντινέζε 1-1, Ουντινέζε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0, Ατλέτικο Μαδρίτης – Ουντινέζε 4-0, Ρεν – Ουντινέζε 0-0, Ουντινέζε – Σέλτικ 1-1.




Το μεγάλο της αστέρι είναι φυσικά, ο αρχηγός της, Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ο Ιταλός επιθετικός είναι ο ηγέτης της Ουντινέζε και ο βασικός στράικερ της εθνικής Ιταλίας, αποτελώντας τη «σημαία» των Φριουλάνι. 

Ουσιαστικά είναι κάτι ανάλογο του Φραντσέσκο Τότι στη Ρόμα... Ο Ντι Νατάλε έχει φοβερή παραγωγικότητα τα δύο τελευταία χρόνια, έχοντας πετύχει συνολικά 57 γκολ σε 76 παιχνίδια. Φέτος έχει σκοράρει ήδη 13 φορές σε 17 αγώνες...


Βέβαια εκτός του Ντι Νατάλε, υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Ιταλός, Τζιανπάορο Πίντσι, που κάνει τη διαφορά στον άξονα της Ουντινέζε, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και το «πολυεργαλείο» από τη Χιλή (και συμπαίκτης του Κοντρέρας στην εθνική) Μαουρίτσιο Ισλα, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και στο κέντρο! Επίσης, ο Πάμπλο Αρμέρο είναι και αυτός ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Προπονητής είναι ο έμπειρος Ιταλός, Φραντσέσκο Γκουϊντολίν, ο οποίος βρίσκεται στην Ουντινέζε από την προηγούμενη σεζόν, ενώ πριν έχει περάσει από τους πάγκους ομάδων, όπως οι Παλέρμο, Πάρμα, Μονακό, Τζένοα, Μπολόνια, ενώ στον πάγκο της Ουντινέζε είχε καθίσει για πρώτη φορά τη σεζόν ’98-’99.

Πέρσι η Ουντινέζε, έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το καλοκαίρι πούλησε τον Σάντσεζ στη Μπαρτσελόνα, τον Ινλερ στη Νάπολι και τον Ζάπατα στη Βιγιαρεάλ, βάζοντας στο ταμείο της ένα ποσό που ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το τελευταίο της τρόπαιο ήρθε το μακρινό 1993, όταν είχε κατακτήσει το κύπελλο Ιταλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου