Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΛΙΣ 7,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝ-ΠΛΗΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ...

Δεν καταλήγει σε οριστικό συμπέρασμα για το πραγματικό άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πόρισμα που παρέδωσε το βράδυ της Τρίτης (4/10) στον επικεφαλής της διοίκησης του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας, αλλά και τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων φίλων της ομάδας, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο ορκωτός λογιστής που ανέλαβε τον έλεγχο, κ. Αγοραστός. 

Αυτό συμβαίνει επειδή στον έλεγχο που έκανε ο εν λόγω οικονομικός ελεγκτής δεν συμπεριλαμβάνεται η τελευταία χρήση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτή που ξεκινάει από την 1η Ιουλίου του 2010 και καταλήγει στις 30 Ιουνίου του 2011.

Στο πόρισμα, η αλήθεια είναι ότι αναφέρονται διάφορα νούμερα, που αφορούν σε έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όχι, όμως, το τελικό νούμερο, αυτό που δείχνει το πραγματικό άνοιγμα που υπάρχει σήμερα. Κάτι που σημαίνει ότι ούτε εικασίες μπορεί να κάνει κάποιος για το ποιο είναι αυτό το νούμερο, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη σε αυτό το διάστημα και πόσο -προς τα πάνω ή προς τα κάτω- μπορεί να διαφοροποιείται το άνοιγμα.

Γεγονός είναι ότι το μοναδικό νούμερο που είναι γνωστό και αφορά στο άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυτό που δήλωσε ο ίδιος στο σύλλογος το περασμένο καλοκαίρι στο φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε στην ΕΠΟ. Αυτό, θυμίζουμε, είναι το ποσό των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Καθώς, όμως, όπως είπαμε παραπάνω, ο οικονομικός ελεγκτής που διόρισε ο Α.Σ. ΠΑΟΚ δεν έχει ελέγξει την τελευταία χρήση της ΠΑΕ, δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει ότι αυτό είναι το πραγματικό άνοιγμα που υπάρχει σήμερα στον σύλλογο.

Για να υπάρξει, λοιπόν, οριστικό συμπέρασμα σχετικά με την πραγματική εικόνα του ταμείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο έλεγχος θα εξακολουθήσει άμεσα. Συγκεκριμένα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα ακόμη, καθώς τότε αναμένεται να παραδοθεί από τον ορκωτό λογιστή το πόρισμα για την άλλη εταιρεία που ελέγχει παράλληλα, την "Τούμπα ΕΠΕ".

Η "Τούμπα ΕΠΕ" ελέγχεται παράλληλα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι μαζί, καθώς πρόκειται για διαφορετική εταιρεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχός της, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αμέσως αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου ο έλεγχος της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, σε ό,τι αφορά πλέον στην τελευταία λογιστική χρήση (Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2011).

Μια χαρά...και μετά κραζαμε για το μέγεθος του ανοίγματος...ντροπή μας....7,6 εκατομμύρια για μια ομάδα η οποία δεν πήρε κανέναν τίτλο, έκανε μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη και απέκτησε το δικό της αθλητικό κέντρο...Δηλαδή που και να παίρναμε κανά τίτλο...

πηγή olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου