Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ

O ΠΑΟΚ αμόλησε τα στελέχη του χθες, έτσι ώστε να κάνει ένα ντεμαράζ γύρω από τα όσα ακούγονται στη πόλη για την ΠΑΕ, τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του.Ουσιαστικά, η ΠΑΕ ισχυρίζεται πως θα βγει στην αντεπίθεση, αρχής γενομένης από σήμερα όπου για πρώτη φορά εμφανίστηκαν δημοσίως στελέχη της να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των όσων επιτίθενται.
Ενδιαφέρον έχει να αναλύσουμε λίγο το ποιοι επιτίθενται στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.

1) Υπάρχουν πραγματικά προβληματισμένοι ΠΑΟΚτσήδες, ενεργοί, με επιχειρήματα που άλλοτε στέκουν και άλλοτε όχι, που ο εκνευρισμός τους αυξήθηκε κατακόρυφα από την μουγκή στάση της ΠΑΕ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα αυτοί, έχουν πληροφορηθεί διάφορα και σίγουρα νομιμοποιούνται να εκφράζουν ενστάσεις. Αυτή είναι η μία τάση που θα πρέπει να ακούσει ξεκάθαρα επιχειρήματα για να μαζευτεί. Είναι η πιο δύσκολη περίπτωση ΠΑΟΚτσή, γιατί ουσιαστικά ήταν αυτή που γύρω της στήθηκε η μεγάλη συσπείρωση των τελευταίων ετών.

2) Υπάρχουν οι ΠΑΟΚτσήδες των ερτζιανών, της μόδας, του καφενείου. Αυτοί που ακούνε κάτι και σπεύδουν να το δώσουν διάσταση. Άνθρωποι άσχετοι από ΠΑΟΚ που αρέσκονται να πιστεύουν ότι βλακεία ακούσουν. Που το απλό το μεγεθύνουν μόνο και μόνο για να εμφανίσουν μία αύρα ψαγμένου, η οποία ανεβάζει το επίπεδο αυτοεκτίμησης, τρώγοντας βέβαια τα σωθικά της ομάδας.

3) Υπάρχει η πλευρά των νέων επενδυτών και των ΜΜΕ που «τους παίζουν». Δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν δυσαρεστημένους επειδή δεν έγιναν μεταγραφές, που ψευδός ενημερώνουν το κοινό πως κατατέθηκε ο φάκελός τους στην ΕΕΑ, που εμφανίζουν την οικογένεια Μοράτι !!!!!!! στεναχωρημένη που δεν κατάφερε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει τον Ρίβας, που δίνει έκταση στη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Τρεζεγκέ, τον Γιοβάνοβιτς, τον Μποκανί, τον Ιακουϊντα και πόσων άλλων, που διαδίδουν πως το ληξιπρόθεσμο άνοιγμα αγγίζει τα 10,5 εκατ. ευρώ ενώ όλοι ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ δήλωσε στην ΕΠΟ 7,6εκατ. ευρώ. Και πολλά άλλα που βαριέμαι να αναλύσω. Ο λόγος που συμβαίνει βέβαια αυτό, αφορά συμφέρονται και παιχνίδι εξουσίας. Και το παραμύθι πως «είμαστε καλύτερα από ποτέ» ας το πουλήσουν σε κανέναν που δεν καταλαβαίνει το πώς προκύπτουν οι διαρροές και τι στόχο έχουν.

4) Υπάρχει και το κομμάτι που ανήκω εγώ. Άνθρωποι φιλικά προσκείμενη μέχρι πρότινος στη διοίκηση Ζαγοράκη, που σέβονται το έργο του, αλλά έχουν ξενερώσει αφάνταστα με την φοβική στάση του. Που περιμένουν εδώ και καιρό μία αντίδραση σοβαρή, άξια να πείσει το κοινό πως τα πάντα θα πάνε καλά. Μία στάση που θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει και να μάθει από τα λάθη του. Δεν την βλέπουμε και ακόμη και σήμερα παρότι πήρε μπρος ένα σχέδιο πιο επιθετικής στρατηγικής, θα πρέπει να δω αν μπορεί να προχωρήσει όπως πρέπει και αν τα επιχειρήματα που υπάρχουν είναι πειστικά.

Ουσιαστικά, η ΠΑΕ πρέπει να πείσει το 1 και το 4. Τα άλλα δύο κομμάτια, δεν υπάρχει ελπίδα να καλυφθούν εκτός και αν η πλευρά των επενδυτών αλλάξει συμπεριφορά. Το ότι μπήκε ένα εκατ. ευρώ σε μία τόσο κρίσιμη καμπή, είναι κάτι που σέβομαι όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε γιατί γνωρίζω το καλό που έκανε, αλλά όταν βάλλεται η ισορροπία του ΠΑΟΚ θεωρώ πως δεν υπάρχει τιμή για αυτό. Και πάμε παρακάτω.

Για εμένα ο ΠΑΟΚ έχει καταντήσει να είναι σαν ένα χασικλή που θέλει να κάνει τα πάντα... αύριο. Αναβλητικότητα στο απόλυτο, πλάνο που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι μακροπρόθεσμο και βέβαια μία σύνθεση στο διοικητικό συμβούλιο τέτοια που ξεγυμνώθηκε σε αυτή τη κρίσιμη φάση της πορείας της διοίκησης. Κρυμμένοι οι περισσότεροι, χωρίς καμία δύναμη να υποστηρίξουν τον ηγέτη τους. Ακόμη κι αν είχαν διάθεση να το κάνουν.

Νομίζω πως πρέπει να συνέλθουν όλοι άμεσα. Να πορευτεί σωστά αυτή η διάθεση αντεπίθεσης ώστε να συσπειρωθεί σε μεγάλο βαθμό το κοινό. Επίσης, οι τομές που συμφωνήθηκαν μεταξύ Ζαγοράκη και Βρύζα είναι απαραίτητες. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πορευτεί κατ αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, η σεζόν ξεκίνησε και η νέα μπουτίκ δεν είναι καν έτοιμη. Σε εποχή που μειώνουμε το μπάτζετ για να είμαστε τυπικοί απέναντι στην ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως στη ζωή μου, δεν έζησα ποτέ καλύτερο ΠΑΟΚ. Είμαι 36 ετών, είδα το πρωτάθλημα του 1985 αλλά οι μνήμες μου είναι ιδιαίτερα θολές, είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα του ΠΑΟΚ έχει διάρκεια, αλλά νομίζω πως πρέπει να πιέσουμε όλοι ώστε να πορευτεί η ΠΑΕ μειώνοντας τα λάθη της.

Νομίζω πως αν σοβαρευτούμε, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα στα επόμενα δύο – τρία χρόνια να κυνηγήσουμε την παρουσία μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία φορά να τα καταφέρουμε, θα αλλάξουμε επίπεδο για πάντα.

Το να σοβαρευτούμε λοιπόν αφορά στο κομμάτι οργάνωσης της ΠΑΕ, στελέχωσης με ισχυρές προσωπικότητες, ικανά στελέχη να τρέξουν τα τμήματα που παρουσιάζονται αδυναμίες. Άνθρωποι που θα μπορούν να μιλήσουν χωρίς να αισθάνονται τύψεις για αυτό που κάνουν. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρει ανθρώπους. Μάλλον πρέπει να μάθει πως θα τους αναζητήσει. Στη τελική, ας κάνει... οντισιόν.

ΥΓ Ο Ζουλιάνο είναι καλός παίκτης, αλλά μέχρι να τον δω στη προπόνηση, πρέπει να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Και τα λεφτά που κλείνει, είναι εξαιρετικά για την ποιότητά του.


πηγή onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου