Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟΣ!!!

Γλίτωσαν τη Β΄Εθνική με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, αλλά ότι δεν μπόρεσε να κάνει η ΕΠΟ, το έκανε η Πολιτεία μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάζονται στην Δ Εθνική, ενώ πρόβλημα έχει και η ΑΕΚ...

Η ΕΕΑ εξέτασε σήμερα τις υποθέσεις των 7 ομάδων, που ήταν στη δεύτερη παρτίδα και αποφάσισε την αποβολή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θεωρώντας πως στην ιδιοκτησία τους εμπλέκονται ακόμη ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Αχιλλέας Μπέος, αντίστοιχα.

Η απόφαση είναι ουσιαστικά τελεσίδικη καθώς οι δύο ομάδες, που αποβάλλονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες, μπορούν να προσφύγουν μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας...

Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη, οι δύο ομάδες υποβιβάζονται στην Δ Εθνική, η οποία είναι η αμέσως επόμενη κατηγορία μετά τις τρεις επαγγελματικές, και το ερώτημα είναι πλέον ποιος θα τις αντικαταστήσει.

Με βάση τους κανονισμούς, αυτοί που πρέπει να πάρουν τις θέσεις τους, είναι οι πρώτοι επιλαχόντες από την Β΄ Εθνική, δηλαδή ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Την Πέμπτη, πάντως, εκδικάζεται η προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι δύο ομάδες έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν στις δύο τελευταίες θέσεις της Σούπερ Λίγκας ο Βόλος και η Καβάλα, θεωρώντας ότι υπήρχε "κακοδικία" στην εκδίκαση της υπόθεσης στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ώστε να μείνουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός στην Σούπερ Λίγκα.

Μ΄ αυτό το μπάχαλο, που δημιουργήθηκε σήμερα, πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο. Πλέον, η πιθανή ημερομηνία έναρξής του, είναι το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, πρόβλημα έχει και η ΑΕΚ, η οποία φέρεται να μην έχει φορολογική ενημερότητα και την ζητήθηκε να την προσκομίσει μέχρι την Πέμπτη.

Επίσης, η ΕΕΑ κάλεσε τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ηρακλή για παροχή διευκρινήσεων, χωρίς να γίνεται σαφές ποιος είναι ο λόγος. Πιθανολογείται, ότι η κλήση αυτή έχει να κάνει με την αλλαγή ιδιοκτησίας στον Ηρακλή και την πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας και στον ΠΑΟΚ.

πηγή paok24.com

1 σχόλιο:

  1. Οι απόψεις για τον αν ικανοποιήθηκε το κοινό περί δικαίου αίσθημα με τον υποβιβασμό τους ποικίλλουν και υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ειναι ακραία η απόφαση της εεα.Η απλή αφαίρεση βαθμών πάντως και η παραμονή τους στη super league αποτελούσε πρόκληση της κοινής γνώμης.Επιπλέον, όλοι μείναμε με την απορία και την αναρώτηση εάν μόνο αυτές οι δύο ομάδες συμμετείχαν στο σκάνδαλο με τα στημένα.Οι πραγματικά κερδισμένοι απ' αυτην την ιστορία εκτός απ' αυτούς που πλούτιζαν στήνοντας παιχνίδια είναι οι ομάδες που σήκωναν τα πρωταθλήματα και εισέπραταν τα εκατομμύρια από τους ομίλους του champions league-στους προέδρους τους πουλούσαν εκδούλευση ο Μπέος και ο Ψωμιάδης,σύμφωνα με τις συνομιλίες.Αξίζει να θυμηθούμε για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτα που γίνονται ή που δεν γίνονται, την "πολεμική επιχείρηση" που στήθηκε από το υπουργείο προστασίας του πολίτη για να ανεβει ο πρόεδρος του οσφπ και η ομάδα του στην Θεσσαλονίκη και την Τούμπα για τον επαναληπτικό του κυπέλλου που ήταν κεκλεισμένων των θυρών (http://www.soccerplus.gr/article/kairo-toympa-fones-zagor-elikoptera) ,κάτι που μας επισημαίνει και μας δείχνει ότι το κράτος ειναι αυτοί.Τα ρεπορτάζ μιλούσαν για παρουσία 2.000 αστυνομικών(ματ,ομάδα "ζ" κ.α.)καθώς και ελικόπτερου ενώ το κόστος για την ασφάλειά τους αποτιμήθηκε στα 370.000€ για το ελληνικό κράτος.Λίγους μήνες μετά ήρθαν στο φως συνομιλίες (http://olapaok.gr/podosfairo/stimena/ti_na_kanei_o_diaithths_na_valei_gkol.1126892.html) για να μάθουμε ότι γίνονταν διαβουλεύσεις μεταξύ παραγόντων και διαιτητών για τον εν λόγω αγώνα.Εν πάση περιπτώσει, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μόνον ο Βόλος και η Καβάλα έχουν ανάμειξη στην υπόθεση-η τιμωρία των δύο δεν αρκεί και είναι στάχτη στα μάτια των φιλάθλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή