Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΑΜΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η νέα αύξηση κεφαλαίου που φθάνει στα 20.200.002 ευρώ.Πιο συγκεκριμένα:

17.02 Λιγοστός κόσμος στην αίθουσα Τύπου που θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση. Από πλευράς ΠΑΕ, παρόντες, προς το παρόν, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Γιώργος Τζέτζης και εκ των υπευθύνων επικοινωνίας, Λευτέρης Δούκας. Υπάρχουν και πέντε μικρομέτοχοι.

17.07 Εμφανίστηκε στην αίθουσα το μέλος της διοίκησης Γιώργος Φαρλαλής, ορισμένοι ακόμη μέτοχοι, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Ο Γιώργος Φαρλαλής τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συγκέντρωση ποσοστού 66,7% των μετοχών που απαιτείται για να γίνει η Γ.Σ.

17.10 Μπαίνει στην αίθουσα και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης και η διαδικασία αρχίζει.

Παρόντες ακόμη ο Γιώργος Μιχαηλίδης μέλος της ΠΑΕ και ο Άλκης Ησαϊάδης από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

-Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης
-Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
-Τροποποίηση του άρθρου 7 (για το μετοχικό κεφάλαιο)
-Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις

Οι μετοχές που εμπρόθεσμα κατατέθηκαν είναι 14.809.311 μετοχές, ποσοστό 67,20%. Δεν υπάρχουν εκπρόθεσμα κατατεθειμένες μετοχές. Η Συνέλευση γίνεται κανονικά.

Δεν υπάρχει κάποιος που να προσφέρθηκε να κάνει αιρετή διοίκηση. Πάμε στο θέμα της νέας ΑΜΚ
Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζει: "Όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της έγκρισης νέας αύξησης" και διαβάζει την πρόταση της διοίκησης της ΠΑΕ για κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, προκειμένου να βοηθηθεί η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτών.

Για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί ο Γιώργος Φαρλαλής, η αύξηση δεν θα γίνει με δημόσια διάθεση μετοχών, αλλά θα υπάρχει κατώτατο όριο 50.000 ευρώ για κάθε επενδυτή. 

Η νέα αύξηση θα γίνει στο ύψος των 20.200.002 ευρώ και αν καλυφθεί εξ' ολοκλήρου το μετοχικό κεφάλαιο θα φτάσει τα 26.810.755,50 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής θα είναι 0,33 ευρώ.

Εγκρίνεται η νέα αύξηση

Μέτοχος θέτει ερώτημα πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ και αναρωτιέται γιατί να υπάρχουν χρέη και ανοίγμα της στιγμή που η ομάδα έχει δεκάδες χορηγούς, πέρσι πούλησε 21.000 εισιτήρια διαρκείας.
Ο Γιώργος Φαρλαλής τονίζει: "Η οικονομική θέση της ΠΑΕ είναι τέτοια που μας οδηγεί να ζητάμε 20,2 εκ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όλα τα στοιχεία φαίνονται μέσα από τους ισολογισμούς"

Ρωτάται με επιμονή να πει πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ, εκτός των χρεών προς το Δημόσιο: "Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Τα γνωρίζουν και οι επενδυτές. Το νούμερο αυτό θα μπορούμε να το πούμε μόλις δημοσιευτεί και ο ισολογισμός της περσινής περιόδου που έκλεισε στις 30/6".

Σ΄αυτό το σημείο παρεμβαίνει ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, ο οποίος τονίζει ότι μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών θα γίνει Γενική Συνέλευση με θέμα τον τελευταίο ισολογισμό.

"Ενα παίκτη νέο δεν βρήκε ο Μπόλονι"
Μέτοχος της ΠΑΕ ασκεί κριτική για το γεγονός ότι ο Λάζλο Μπόλονι ήρθε και δεν βρήκε ένα παίκτη από τις υποδομές που μπορεί να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και αναρωτιέται μήπως έχει γίνει λάθος. "Η ομάδα έχει επενδύσει στις Υποδομές αρκετά χρήματα. Υπάρχουν ταλέντα που στην πορεία πιστεύουμε ότι θα ξεχωρίσουν. Βλέπετε την πορεία του Αθανασιάδη, υπάρχει ο Αποστολόπουλος, που ήρθε από δανεισμό. Το ίδιο και άλλοι παίκτες". 

"Καμία ενημέρωση από την ΕΕΑ"
Από τους μετόχους ζητούνται ακόμη διευκρινίσεις για το τι συμβαίνει με το θέμα της ΕΕΑ. Τόσο ο Γιώργος Φαρλαλής, όσο και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζουν ότι μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τα γραφεία της Επιτροπής η μόνη ενημέρωση που είχαν είναι ότι "δεν υπάρχει τίποτα για τον ΠΑΟΚ". "Δεν έχουμε καμία κλήση από την επιτροπή. Στην αυριανή συνεδρίαση δεν μας έχουν καλέσει".

Οι μικρομέτοχοι ζητούν να κινηθεί η ΠΑΕ νομικά σε βάρος μέσων ενημέρωσης που προεξόφλησαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει άδεια από την Επιτροπή. "Ας περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση και μετά μπορούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις".     

Παρέμβαση Παντελιάδη
Ο παλιός παράγοντας, Ηλίας Παντελιάδης παρενέβη επισημαίνοντας προς τον Γιώργο Φαρλαλή ότι η διοίκηση δεν κάνει τίποτα για τη ρύθμιση των χρεών. "Ξέρετε το πρόβλημά μου και σας ενημερώνω ότι δεν θα επιτρέψω να συγκροτηθεί άλλη διοίκηση Πρωτοδικείου. Έχω κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, μέσω του προέδρου Πρωτοδικών. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει διοίκηση Σαχπατζίδη, στον οποίο έχω υποσχεθεί ότι θα κάνω μία εξαίρεση.
Η συνέλευση τελειώνει με τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη να επισημαίνει ότι η θα χρειαστούν δύο τρεις μέρες, για τα τυπικά, για να ανοίξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποίας θα κλείσει, όπως και να ΄χει στις 22/9.  

πηγή olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου