Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο ΣΑΛΠΙ,ΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ

Να πας σε εκείνους που χειροκροτάς έγραφε το πανό που αναρτήθηκε στην θρυλική Θύρα 4 και σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με αυτό και ας με κράξετε αρκετοί από εσάς πριν καν διαβάσετε την τοποθέτηση μου.

Σήμερα διαβάζουμε ότι ο Σάλπι σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον βάζελο μια και τον τελευταίο καιρό είναι ενοχλημένος και στραβωμένος με την στάση αρκετών οπαδών.

Από την άλλη μεριά η διοίκηση γνωρίζοντας ότι η επιστροφή του το καλοκαίρι επέφερε αρκετές διαμάχες και τριβές με μεγάλη μερίδα οπαδών, δεν είναι αρνητική σε μια ενδεχόμενη πώληση του αρκεί να επωφεληθεί οικονομικά,περιμένοντας ενδεχομένως κάποια πρόταση από το εξωτερικό.

Όταν το καλοκαίρι Ζαγόρ και Σάλπι έδιναν τα χέρια, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πίστευε ότι ο Σάλπι θα ξανακέρδιζε τον κόσμο με τις εμφανίσεις του και την απόδοση του, πράγμα όμως το οποίο δεν έγινε στον βαθμό που όλοι περίμεναν γι αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σάλπι δεν νιώθει άνετα στον ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα που επέστρεψε και το να έχεις στην ομάδα κάποιον που δεν το θέλει δεν είναι και ότι καλύτερο.

Η επιστροφή του στον Δικέφαλο δεν κόλλησε ποτέ.

Τι και αν έβαλε το ιστορικό γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Κροατία κόντρα στην Δυναμό?

Τι και αν με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ σκότωσε τον Ολυμπιλαγό στο κύπελλο?

Τι και αν από πολλούς θεωρείτε ο καλύτερος Έλληνας φορ?

Με 12 γκολ σε 54 παιχνίδια με την ομάδα του Δικεφάλου και με αμοιβή μαζί με την εφορία που φτάνει το 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ο Δημητράκης από την Πολίχνη δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα...Γιατί?

Ο Σάλπι και έμπειρος είναι και πλούσιο βιογραφικό έχει, δυστυχώς όμως για αυτόν τα συνεχόμενα παιχνίδια και η ανάγκη να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου του ΠΑΟΚ τον λύγισαν τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Επιπλέον εμένα προσωπικά ο Σάλπι μου δίνει την εντύπωση, ότι δεν είναι ο παίκτης με την μεγάλη προσωπικότητα τύπου Γκαρσία για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας του ηγέτη του ΠΑΟΚ, ειδικά όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης σε αυτήν.

Ο Σάπλι ήταν είναι και θα είναι ένας εργάτης, ένας καλός παίκτης, μια χρυσή μετριότητα και όχι ο παίκτης ηγέτης.Γιατί?

Ο Δημητράκης, στην πρώτη του θητεία στον Δικέφαλο, ήταν ένα πιτσιρίκι που μόλις έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.Έπαιζε σε μια ομάδα δίχως στόχους, δίχως διοίκηση και κανείς δεν του ζητούσε περισσότερες ευθύνες απ ότι μπορούσε να σηκώσει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής καλή ώρα όπως είναι τώρα ο Κλαους.

Αργότερα στον βάζελο, πήγε σε μια ομάδα με στόχους, διοίκηση, παρασκήνιο και συμπαίκτες άλλου επιπέδου απ ότι όταν ήταν στον ΠΑΟΚ και αυτό τον βοήθησε να γίνει και να φαίνεται ακόμη καλύτερος.

Επιπλέον στην Παιανία ποτέ δεν ήταν το πρώτο βιολί, η φίρμα,ο ηγέτης μια και υπήρχαν άλλοι παίκτες με μεγαλύτερη προσωπικότητα από αυτόν για να σηκώσουν το βάρος του βάζελου όπως ο Σισσέ, ο Ζιλμπέρτο, ο Κατσουράνης, ο Καραβούτας κλπ.

Γι αυτό και όταν επέστρεψε πίσω σαν φτασμένος παίκτης με τίτλους, κάποιοι τον είδαν σαν Μεσσία, σαν το ηγέτη που θα ανεβάσει τον ΠΑΟΚ επίπεδο.

Και αυτό το βάρος δεν μπόρεσε ποτέ να το σηκώσει στις πλάτες του ο Σάλπι, πέρα της οποιαδήποτε κούρασης μπορεί να τον είχε καταβάλει.

Το θέμα είναι πως το γυαλί μάλλον ράγισε για δεύτερη φορά και κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να ξανακολήσει.

Μακάρι η έλευση ενός έμπειρου και πειθαρχημένου προπονητή, να του δώσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και του χρόνου να δούμε έναν Σάλπι έτσι όπως εκείνος αλλά και όλοι μας φανταζόμαστε.

Διαφορετικά ας πάρει τον δρόμο του και εμείς τον δικό μας...


8 σχόλια:

  1. mipos na kopsete na kanete kako stin omada leo go?? mathate oloi kai vgazete glwssa...oi neopaoktsides...ante synelthete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΠΑΟΚΤΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exeis kialous tetious pextes stin omada me ayta ta prosonta kai exete fagothi na ton dioksete..???exete fagothi me ton salpigidi...ti parapano se exoun prosferi diladei oloi i alli pextes..???moipos ta klotsompounia tou garcia einai kalitera..????omada theloume na kanoume kai oxi pediki xara an to exete katalavei meriki......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΛΠΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΕ 2-3 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΟΥ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ?ΑΠΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΜΦΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΛΑΦΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί οι κάποιοι ούτε μπορούν,ούτε θέλουν να καταλάβουν τι διαβάζουν ή τι λένε.. πολύ σωστή η τοποθέτηση του κειμένου σου..εγω ούτε υπέρ είμαι,ούτε κατά του κοντού..Ποτέ δε τον έβρισα,ποτέ δε τον έκανα Θεό..Ψάξτε την ουσία κι αφήστε τις λατρείες σας κατα μέρος..κι επιτέλους δείτε την αλήθεια,όπως τα λέει ο γράφων είναι-άλλα περιμέναμε κι αλλιώς μας βγήκαν..έλεος,οι 7 στους 10 υποστηρικτές του κοντού έχουν φτάσει σε σημείο να υποβιβάζουν τους υπόλοιπους παίκτες μας γιατί-λένε-δε μπορούν(ελλείψη δυνατοτήτων και ταλέντου)να υποβαστάξουν το αστέρι που λέγεται σαλπιγγίδης(τό'χω ακούσει πολλές φορές κι αυτό!)είστε σοβαροί ή απλά δεν αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίοι γίνεστε??και στη τελική ναι,αν δε μπορεί να αποδώσει,να φύγει,να πάει αλλού...
    με άλλα χρώματα είναι καλύτερος λεω εγώ,
    με άλλα χρώματα έχει καλύτερους συμπαίκτες λέτε εσείς..άντε γειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΔΕΡΦΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΠΙ,ΠΟΤΕ ΔΕΝΕΙΧΑΜΕ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ.ΕΣΥ ΛΕΣ ΠΩΣ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΠΑΟΚ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ Η ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΡΑΨΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΗΝ ΜΕ MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΔΑΝΕΙΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΟΚΟΜΕΤΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΟΚΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή