Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος για την θέση του προπονητή τις τελευταίες ημέρες ακούει στο όνομα Λάζλο Μπόλονι.Ένας προπονητής ο οποίος φημίζεται για την καλή δουλειά που κάνει με τους μικρούς παίκτες και την πειθαρχεία.

Οι γνώστες του ποδοσφαίρου μιλούν για έναν προπονητή που μετατρέπει τα παιδιά σε άνδρες, για έναν άνθρωπο που δημιουργεί έξυπνα τεχνητές εντάσεις και σχέσεις αγάπης και μίσους, με επιθετική λογική που στηρίζεται πάντα στην αμυντική ισορροπία, για έναν πανέξυπνο ατακαδόρο, που λατρεύει τους παίκτες που δεν διστάζουν να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες. Για έναν άνθρωπο που, εκτός από τους ασθενείς του, έμαθε να ανακουφίζει και ομάδες

Έχει  κοουτσάρει ουκ ολίγους παίκτες που πέρασαν στη συνέχεια από τα μέρη μας. Στη Νανσί είχε τους Ορούμα, Ραμπεσαντρατανά και Σαΐντ Τσιμπά, που πέρασε μετά από τον Άρη. Στη Ρεν συνεργάστηκε με τον Αμπντεσλάμ Ουαντού και τον Ολιβιέ Σορλέν, ενώ στη Μονακό είχε ως παίκτες τόσο τον Γιάγια Τουρέ όσο και τον Καμέλ Μεριέμ.

Τρεις ήταν κυρίως οι ομάδες στις οποίες ο Ρουμάνος προπονητής έκανε σπουδαία δουλειά και έβαλε την υπογραφή του στην ανάδειξη παικτών…

Αρχικά στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2001-2003) εκεί όπου αναδείχθηκε και καθιερώθηκε η σπουδαία τριάδα των Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ούγκο Βιάνα και  Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σπουδαία πράγματα σε αυτό το επίπεδο έκανε και στη Ρεν (2003-2006). Ποιοι έπαιξαν και ποιοι μεγαλούργησαν εκείνα τα χρόνια του Μπόλονι:

Μεταξύ αυτών ο Γκουρκίφ, ο Τζιμί Μπριάν που έπαιξε και στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Στεφάν Μπιά, ακόμη και ο Ελβετός Φράϊ που εκεί βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα , ο Σουηδός Κάλστρομ , αλλά και δύο μεγάλοι γκολκήπερ. Ο Τσεχ και ο Ίζακσον.

Σπουδαίο έργο άφησε και στο Βέλγιο, στην Σταντάρ Λιέγης. Μαζί του αναδείχθηκαν και ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή τους οι Ντιεμερσί Μποκανί (στην φωτό μαζί με τον Ρουμάνο προπονητή) , Αξελ Βιτσέλ, Στίβεν Ντεφούρ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε τα όσα έχει δηλώσει ο Κ.Ρονάλντο για τον υποψήφιο τεχνικό του Δικεφάλου...

"Ο Μπόλονι θα είναι πάντα βασικό σημείο αναφορά στην καριέρα μου. Είναι ο προπονητής που με πήρε στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με εμπιστεύτηκε και γι’ αυτό μόνο να του οφείλω ευγνωμοσύνη πρέπει. Σημάδεψε την αρχή της καριέρας μου", λέει ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης που θεωρεί πως ο Ρουμάνος προπονητής μπορεί να δουλέψει με κάθε τύπου παίκτες αλλά έχει χάρισμα με τους μικρούς: "Ο Μπόλονι μου δίδαξε πολλά πράγματα. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να δουλέψει με κάθε τύπου παίκτες. Ξέρει πώς να εμπνεύσει τους νεαρούς, να τους κάνει να αισθανθούν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και αυτό εμένα με βοήθησε πολύ".

Αυτά για όσους βιάστηκαν να κρίνουν και να μιλήσουν για έναν νέο Μπερέτα...Τα συμπεράσματα δικά σας... 

1 σχόλιο: