Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!

Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα βαρεθούμε να το φωνάζουμε ότι το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι οι ακαδημίες του...
Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι επιταγές της UEFA αναφορικά με τους γηγενείς παίκτες σε κάθε ομάδα, οδηγούν τον κάθε σύλλογο στο να επενδύσει και εμπιστευτεί πλέον τα δικά του παιδιά...

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε χρόνο ξένους μισθοφόρους αμφιβόλου ποιότητας και αξίας, να βαραίνουν την ομάδα μας με συμβόλαια και να καταλαμβάνουν την θέση ενδεχομένως καλύτερου και πιο φτηνού έλληνα παίκτη...

Ευτυχώς αυτό φαίνεται πως το έχουν καταλάβει καλά εκεί στον ΠΑΟΚ γι αυτό και οι κινήσεις και ο προγραμματισμός τους είναι προς αυτή την κατεύθυνση...

Η αρχή έχει ήδη γίνει με την παρουσία νέων και ταλαντούχων παικτών όπως είναι ο Αθανασιάδης, ο Τσουκαλάς και ο Γεωργίου. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους λίγο πιο παλαιούς Παπάζογλου, Κουτσιανικούλη,Σακελλαρίου και Μαλεζά τότε καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι το μέλλον ανήκει στα δικά μας παιδιά...Και έπεται και συνέχεια...

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων Στέργιο Γιακουμή, που σήμερα είναι τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, τον αριστερό οπισθοφύλακα της Εθνικής Νέων Κώστα Σταφυλίδη και τον δεξιό αμυντικό της Εθνικής Ελπίδων Αλέξη Αποστολόπουλο, τρεις περιπτώσεις που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για παίκτες που στις ηλικίες τους ξεχωρίζουν.  

Ο Γιακουμής είναι η μεγάλη αδυναμία δύο ανθρώπων που τον είχαν στην ομάδα τους. Του Χάβου που τον καθιέρωσε στον Αγροτικό Αστέρα και του Γεωργιάδη που τον επέλεξε στην Εθνική Ελπίδων. Και οι δύο στάζουν μέλι για τον παίκτη, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΟΚ, γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός σε περίπτωση που όντως ο Ντάριο Κρέσιτς βρει καλή πρόταση από το εξωτερικό και θελήσει να φύγει. 

Ο Γιακουμής είναι γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1988 και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει να αγωνίζεται μια και με τον Κώστα Χαλκιά να ολοκληρώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2012, ο δρόμος για τον καλύτερο Ελληνα τερματοφύλακα της γενιάς του ανοίγει. 


Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Σταφυλίδη. Ο γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου του 1993 αριστερός αμυντικός είναι από τους πλέον ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του συλλόγου και μέλος της Εθνικής Νέων. 

Στα 18 του θα μπορούσε να έχει ήδη μια προετοιμασία με την πρώτη ομάδα αν δεν είχε τραυματιστεί παραμονές της αναχώρησής της για το Μπαντ Μπρούκεναου το περασμένο καλοκαίρι. Πολύ καλή τεχνική, αστείρευτες δυνάμεις, ταχύτητα και θράσος, στοιχειοθετούν έναν ποδοσφαιριστή που σε πρώτη φάση μπορεί να αποτελέσει μπακ απ του Ντορβαλίνο Αλβες και στη συνέχεια βασικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2012. 


Ο τρίτος της παρέας, δεξιός αμυντικός αυτός, ο Αποστολόπουλος, πέρασε με επιτυχία το «αγροτικό» του και πλέον επιστρέφει στην ομάδα. Από τους καλύτερους μπακ της Football league 2, είχε δείξει στοιχεία του ταλέντου του στην προετοιμασία που έκανε με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, τη δεύτερη χρονιά του Φερνάντο Σάντος. 

Αρχές Ιουνίου ολοκληρώνει της υποχρεώσεις του με την Αναγέννηση Γιαννιτσών εφόσον αυτή μπει στα πλέι οφ και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Στα 20 του -γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1991- είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά και να περιμένει το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Μίρο Σνάουτσνερ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς. 

Και δεν είναι μόνο αυτοί...Την σειρά τους περιμένουν τόσο ο πιτσιρικάς Πετρίσεβιτς όσο και ο Κάτσε....Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι υπομονή και έναν ικανό δάσκαλο προπονητή να δουλέψει μαζί τους και να τους δώσει τις ευκαιρίες που τους αναλογούν....

2 σχόλια:

  1. kalo arthro.. exo kanei proponiseis me ta sigkekrimena paidia opos o katse kai o petrisevits.. sigkekrimena m arese o petrisevits aksizei na anevei stin proti omada. oso anafora gia ton katse prepei na doulepsei kai allo stin dinami apoti thimamai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή