Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και πλέον στις τάξεις της ομάδας αλλά και στο προσκήνιο έρχεται η επόμενη ημέρα. Η επόμενη ημέρα για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Τι θα γίνει; Τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα είναι δύο από τα ερωτήματα που στριφογυρίζουν στο μυαλό όλων και απαιτούν απάντηση.

Όλοι ρωτούν γιατί έγιναν αυτά τα επεισόδια αλλά και γιατί χάθηκε ένας στόχος ο οποίος έμοιαζε πιο εφικτός από ποτέ, τα τελευταία χρόνια για την ομάδα. Και αυτός δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τους Θεσσαλονικείς έπειτα από 8 χρόνια.

Πίκρα και απογοήτευση είναι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Οπαδοί,  διοίκησης και παίκτες είναι... ξενερωμένοι με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό της διοργάνωσης. Η απογοήτευση από την ήττα- αποκλεισμό, όπως και τα όσα έγιναν έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα και τον πρόεδρο της ομάδας Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος δεν μένει αμέτοχος.
Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» βάσει δεδομένων, δημοσιευμάτων και... φημολογιών φέρεται πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει τώρα από την ομάδα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή.

Ο Ζαγοράκης δεν πρόκειται να φύγει έτσι απλά από τον ΠΑΟΚ. Αλλά έχει ωριμάσει η ιδέα,ώρα να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πλέον νιώθει αρκετά κουρασμένος και απογοητευμένος κυρίως από την συμπεριφορά των λίγων ανεγκέφαλων οπαδών που μπήκαν μέσα στην Τούμπα και προκάλεσαν τα επεισόδια.

Επίσης είναι πληγωμένος και από αντιδράσεις αρκετών συνδέσμων που του ζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις, μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, θέλουν ακόμα και την παραίτηση του, με αποτέλεσμα να στριφογυρίζουν στο μυαλό του σκέψεις ανάλογες με αυτές που έκανε την προηγούμενη φορά, όταν και έφυγε προσωρινά από την προεδρία!

Ενας ακόμη λόγος που έχει καταλήξει στην αποχώρηση είναι το γεγονός ότι καταλαβαίνει ότι ο ΠΑΟΚ με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να φτάσει πιο ψηλά! Χωρίς ισχυρό χρηματοδότη, χωρίς κεφάλαια, χωρίς εύρωστη οικονομικά διοίκηση έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη αποχώρηση, ίσως ευαισθητοποιήσει κάποιους ισχυρά οικονομικούς Παοκτσήδες να ασχοληθούν με την ομάδα.


Πάντως το «αντίο» θα το πει το καλοκαίρι καθώς δεν θέλει επ ουδενί, να αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη, όταν μάλιστα απειλείται με βαριά τιμωρία της έδρας και υπάρχουν μπροστά τα πλέι οφ.
Κι όταν έρθει η στιγμή της αποχώρησης, δεν σκοπεύει να αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη. Ήδη μία από τις σκέψεις του Ζαγοράκη είναι να φέρει στην Τούμπα προπονητή κοινής αποδοχής από όλους. Πολλοί πιστεύουν πως αυτός θα είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Το όνομα του οποίου έχει ακουστεί και στο παρελθόν για την ομάδα.

Η συμπόρευση με τον Μάκη Χάβο είναι δεδομένη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.
Το ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση της ομάδας και η ετοιμότητα της . Ο στόχος πλέον είναι η πρώτη θέση που οδηγεί στην προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό σαφέστατα είναι στόχος και του Ζαγοράκη μιας και αποτελέσει εκ νέου οικονομική ανάσα για τους Θεσσαλονικείς.


Το ξέσπασμα των οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον του Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν ένα κουβάρι το οποίο ξετυλίχθηκε και περιλαμβάνει ουκ ολίγες αιτιολογίες. Στον πρόεδρο της ομάδας οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» χρεώνουν αρκετά πράγματα.
Ένα από αυτά είναι ότι ο ίδιος έχει συμπλεύσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Βαγγέλη Μαρινάκη τον οποίο ο Ζαγοράκης ψήφισε για πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, στην πρόταση μομφής στον Μαρινάκη που κατατέθηκε στην Σούπερ Λίγκα από τον Παναθηναϊκό, ο ίδιος ψήφισε λευκό, αντί να στείλει μήνυμα κατά των «ερυθρολεύκων».
Επιπρόσθετα, του χρεώνεται πως δεν πάλεψε όπως θα έπρεπε στο θέμα των τιμωριών με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό χωρίς τον κόσμο του.

Από την άλλη υπάρχει και η γκρίνια ορισμένων συνδέσμων, σχετικά με το θέμα επιστροφής του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα,κάτι το οποίο δεν του το συγχώρησαν ποτέ.

Ο ίδιος ωστόσο τη δεδομένη στιγμή στρέφει την προσοχή του στην αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ αλλά και στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από μερίδα του κόσμου, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλά και στο τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν μερικά αρνητικά στοιχεία.

Στις τάξεις των οπαδών της ομάδας υπάρχει, απογοήτευση, γκρίνια και πρεμούρα. Όχι ανέκαθεν. Αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας έχοντας ως αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο εγωισμός των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν αντέχει τις ήττες με κατεβασμένα τα χέρια αλλά και με λιποψυχία. Δεν αντέχει να βλέπει την ομάδα του να σκοράρει με το... σταγονόμετρο εξαιρουμένων των ματς με Ολυμπιακό και Εργοτέλη.

Αμφότερα τα ματς στην Τούμπα. Το ίδιο δεν αντέχει και ο Ζαγοράκης ο οποίος είναι συνδεδεμένος εδώ και τόσα χρόνια με τον ΠΑΟΚ και την ομάδα

Τα περιστατικά της Τούμπας είχαν ως στόχο και τον Ζαγοράκη. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας η οποία υπογραμμίζει για τον ισχυρό άνδρα της ομάδας πως

«Αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, ή δεν αντέχει άλλο να λειτουργεί κάτω από αυτό το φορτισμένο κλίμα πρέπει να φύγει». Παράλληλα στη συνέχεια χαρακτηρίζεται πως υπάρχει ένα καθεστώς «ρώσικης ρουλέτας» στις τάξεις της ομάδας.


Το βράδυ της Πέμπτης ο ίδιος ο Ζαγοράκης μίλησε με τους οπαδούς της ομάδας και τους ξεκαθάρισε ότι δεν το βάζει κάτω και πως τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Η εξεύρεση λύσεων είναι το ζητούμενο. Τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά για τον ΠΑΟΚ με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να μην μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή.

Η αλλαγή πραγμάτων υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπάρχει επενδυτής στην ομάδα τότε τα χέρια είναι... δεμένα!

πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου