Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΥΡΙΕ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ?

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε το πρωί στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οι επιτελείς του ΠΑΟΚ ρώτησαν αυθόρμητα τον υπαρχηγό της ελληνικής αστυνομίας, τον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα, για ποιο λόγο ήρθε στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην αστυνομική διεύθυνση, υπάρχουν πολλά και ικανά στελέχη. Η απάντηση του Ραχωβίτσα ήταν αφοπλιστική.
Όπως είπε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ: «Με διέταξαν να έρθω στη Θεσσαλονίκη και αυτό έκανα. Είμαι στρατιώτης και ακολουθώ κατά γράμμα τις εντολές που μου δίνουν». Προφανώς, χωρίς να το παραδεχθεί ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο φυσικός προϊστάμενός του, του ζήτησε να έρθει στην Τούμπα για να εποπτεύσει τα μέτρα τάξεως. Χθες το πρωί, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο Ραχωβίτσας βρέθηκε στην Τούμπα, μαζί με τους επιτελείς του. Είδαν τους χώρους, έκαναν τον κατάλληλο σχεδιασμό και δόθηκαν οι σχετικές εντολές για την ακριβή εφαρμογή των μέτρων τάξεως που τέθηκαν (επί της ουσίας) σε ισχύ από χθες το βράδυ, μόλις έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Τούμπας θα "κλείσει" από νωρίς το πρωί.
Η Αστυνομία θα δημιουργήσει μία "νεκρή ζώνη" σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από το γήπεδο. Πάνω από την Τούμπα θα πετάει ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διαθέτει πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης που είχε παραγγελθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το πούλμαν της αποστολής των "ερυθρολεύκων" θα είναι "κυκλωμένο" από αστυνομικά οχήματα, ενώ κατά την πορεία του προς το γήπεδο θα "κλείσουν" και οι κάθετοι δρόμοι για να αποφευχθεί το παραμικρό αρνητικό.
Στην όλη επιχείρηση θα χρησιμοποιηθούν 1700 ένστολοι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και μέλη της ομάδας "ΔΕΛΤΑ" (Δυνάμεις Ελέγχων Ταχείας Αντιμετώπισης) που θα έρθουν από την Αθήνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα καλύψουν όλο το χώρο περιμετρικά της Τούμπας και έχουν δοθεί σχετικές εντολές προκειμένου κανείς απολύτως να μην πλησιάσει στο σημείο όπου βρίσκονται αστυνομικοί.
Ένα πραγματικό φρούριο θα είναι από νωρίς το πρωί το γήπεδο του ΠΑΟΚ και όλα αυτά για χάρη της αποστολής του Ολυμπιακού, του Βαλβέρδε, του Τοροσίδη, του Μιραλάς και των υπολοίπων μελών.
Τέτοια κινητοποίηση δεν παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, ούτε όταν έρχονται υψηλά κυβερνητικά στελέχη, ούτε ακόμη και για τη επίσκεψη του ιδιου του πρωθυπουργού.
Όσοι φίλαθλοι βρεθούν έξω από την Τούμπα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους και να αποφύγουν κάθε εμπλοκή τους με τις αστυνομικές δυνάμεις.

πηγή Σπορ του Βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου