Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Με μεγάλη πλειοψηφία πάρθηκε η απόφαση της αποχής στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Η ψηφοφορία μεταξύ των παικτών έγινε δια ανατάσεως της χειρός και το αποτέλεσμα ήταν 15 "ναι" υπέρ της αποχής και "6" όχι. Είναι γεγονός ότι κατά της αποχής τάχθηκαν κυρίως Έλληνες παίκτες, οι οποίοι παραδόξως έχουν και τον περισσότερο καιρό απλήρωτοι. 

Υπήρχαν φυσικά και παίκτες που δεν ψήφισαν, γιατί δεν είχαν άποψη, όπως οι νεοφερμένοι Ετό και Αρίας, αλλά και οι πολύ νεαροί παίκτες της ομάδας. Είναι πάγια τακτική των παικτών του ΠΑΟΚ μετά από μεγάλες επιτυχίες της ομάδας να υπενθυμίζουν με αποχή από τις προπονήσεις στη διοίκηση, πρωτίστως, αλλά και στον κόσμο, ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα. Είναι προφανές, πως όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος το αξιοποιούν αναδεικνύοντας το επαγγελματικό τους πρόβλημα.  
χαρακτηριστικά παραδείγματα;

Μετά την μεγάλη νίκη για το περσινό πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη ακολούθησε η αποχή των παικτών στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010. Μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Φενέρ στην Πόλη ακολούθησε νέα αποχή των παικτών στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Και τώρα μετά την μεγάλη εμφάνιση στη Μόσχα ακολουθήθηκε η πεπατημένη.

Ας επιστρέψουμε στα οφειλόμενα... Μια προγραμματισμένη δόση για τις 24/2 στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των οφειλομένων δεν καταβλήθηκε εξολοκλήρου, παρά ένα σημαντικό μέρος της την Παρασκευή και αποδείχτηκε επίμαχη. Ήταν μια από τις αιτίες που προκάλεσαν την αντίδραση των παικτών και την αποχή. Ενημερώθηκαν από τον Παντελή Κωνσταντινίδη ότι αυτό συνέβη διότι καθυστέρησε για μερικές μέρες η καταβολή ενός προγραμματισμένου εσόδου της ΠΑΕ από μεγάλο χορηγό της ομάδας. Ο Κωνσταντινίδης τους είπε ακόμα ότι έως την ερχόμενη Τετάρτη θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο ποσό της δόσης, αλλά οι παίκτες ήταν ανένδοτοι.

Το σημείο της ανακοίνωσης των παικτών, όπου μιλούν για συμπαράσταση σε νεότερους συναδέλφους τους, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, αφορά νέους κυρίως Έλληνες παίκτες, όπως οι Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Μαλεζάς κ.α. Ορισμένοι σ’ αυτή την κατηγορία παικτών, όπως διαπιστώθηκε και στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια, όντως αδυνατούν να ανταποκριθούν στα πάγια και απολύτως απαραίτητα έξοδά τους. 

Είναι γεγονός ότι σε ορισμένους παίκτες υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών και 5-6 μηνών και σε άλλους είναι μικρότερη η καθυστέρηση. Είναι, επίσης, γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Ζαγοράκης ως πρώην παίκτης έχει ως άμεση προτεραιότητα τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών στο μέτρο του δυνατού πάντα. Είναι, άλλωστε, γνωστοί οι λόγοι που έχουν επικαλεστεί οι διοικούντες για τις καθυστερήσεις πληρωμών στους παίκτες (κυρίως τα καλοκαιρινά έργα στη Τούμπα, η Νέα Μεσημβρία και η απώλεια εσόδων από τα λιγότερα περσινά διαρκείας). 

Μια άλλη παράμετρο, την οποία οφείλουμε να συνυπολογίσουμε, αφορά τους πρωτοστάτες της αποχής οι οποίοι είναι ως συνήθως οι ξένοι και ιδίως αυτοί με τα μεγάλα συμβόλαια. Και υπάρχει μια εξήγηση γι' αυτό. Είναι προφανές ότι επηρεάζονται σε ένα βαθμό και φοβούνται μην χάσουν τα λεφτά τους με όσα ακούνε και διαβάζουν καθημερινά στο διεθνή Τύπο για πτώχευση της Ελλάδας, κάτι που, εάν συμβεί φυσικά θα έχει επιπτώσεις και στους ίδιους.

Η ιστορία έχει πολλές αλήθειες και ένα ψέμα… Θα τα αναφέρω όλα για να βγάλουν όλοι συμπεράσματα.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

- Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι απλήρωτοι. ΠΟΤΕ κανείς δεν είπε το αντίθετο. (Αυτό για μερικούς ανόητους, που ξύπνησαν σήμερα).

- Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της ομάδας έχει πληρωθεί και το Νοέμβριο. Οι πιο πολλοί λοιπόν είναι απλήρωτοι δύο μήνες!

- Υπάρχουν Έλληνες παίκτες στον ΠΑΟΚ οι οποίοι δεν έχουν πάρει δόσεις από Σεπτέμβριο!

- Αυτοί οι Έλληνες σήμερα επέμεναν ότι έπρεπε να βγει μόνο ανακοίνωση, αλλά να γίνει κανονικά η προπόνηση.

- Σήμερα στους λογαριασμούς των παικτών μπήκαν 410 χιλιάδες ευρώ και όχι 600 όπως αναμένονταν, μια και χορηγός εταιρεία αντιμετώπισε πρόβλημα και θα πληρώσει την Τρίτη. Τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

- Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν πάρει το πριμ που ορίζεται στα συμβόλαιά τους για την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς ληγκ.

- Οι παίκτες πήραν έξτρα μπόνους 300 χιλιάδων το οποίο τους έταξε ο Ζαγοράκης μόλις κέρδισαν τα περσινά πλέϊ οφ. Τους έδωσε λοιπόν τα άγραφα και όχι αυτά που έτσι και αλλιώς θα πάρουν.

- Ο Ζαγοράκης τους έχει τάξει και άλλα έξτρα πριμ. Και για την πρόκριση στους 32 και έξτρα ποσό στον καθένα για την πρόκριση επί του Ολυμπιακού.  

- Νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν οικονομικά προβλήματα, λόγω μικρών απολαβών. Αυτοί για κάθε τους θέμα απευθύνονται στον τεχνικό διευθυντή.

- Προχθές ο Ζαγοράκης τους κάλεσε σε διάλογο για την ερχόμενη Δευτέρα.

- Και που έκαναν αποχή οι παίκτες, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει γιατί ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει.  

- Παίκτης του ΠΑΟΚ απείλησε σήμερα ότι θα φύγει επειδή η ΠΑΕ δεν έχει καταβάλει δύο ενοίκια στο σπίτι του! Πρόκειται για πληρωμένο μέχρι το Νοέμβριο παίκτη, ο οποίος δεν έχει πάρει 1000-1500 ευρώ για ενοίκια του σπιτιού του, τα οποία και ΔΕΝ πληρώνει!

- Σήμερα έβγαλε λόγο περί των οικονομικών, παίκτης που αρνούνταν με μανία να φύγει από τον ΠΑΟΚ, έστω και αν βρέθηκε ομάδα γι’ αυτόν που θα του πλήρωνε το ίδιο συμβόλαιο.

- Ο Ζαγοράκης έβγαλε ανακοίνωση – μνημείο. Και όμως το «έφαγε» και αυτό που του έκαναν για να μην χαλάσει το κλίμα. Πόσα ακόμη θα καταπιεί όμως; Όταν θα τον ψάχνετε όλοι εσείς θα είναι αργά. Βέβαια κάποιοι από αυτούς θα ξεκουμπιστούν νωρίτερα το ερχόμενο καλοκαίρι… Και θα πάνε να έχουν πρόεδρο τον Κούγια και τον Μπέο…  

ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
 
- Αυτό που διαδόθηκε νωρίς το απόγευμα, ότι η ομάδα και σήμερα δεν πληρώθηκε. Ποιος άραγε και με ποιο σκοπό το διέδωσε ; Δεν θέλω να πιστέψω διάφορες θεωρίες συνομωσίας που προκύπτουν…

Εν πάσι περιπτώσει, επαγγελματίες είναι και έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, με τέτοιο τρόπο, όμως, ώστε να μην επηρεάζεται η αγωνιστική τους ταυτότητα, διότι ακολουθούν τρεις πολύ κρίσιμοι μήνες για τον ΠΑΟΚ που θα κρίνουν τους στόχους του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τέλος πρέπει να σημειώσουμε, οι παίκτες έχουν ενημερωθεί πριν από καιρού από τη διοίκηση ότι θα εξοφληθούν ολοσχερώς τα δεδουλευμένα με τις εισπράξεις από τα νέα διαρκείας τα οποία θα κυκλοφορήσουν το Μάιο. 

ΥΓ. Με την ανακοίνωσή του ο Ζαγοράκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, δίνοντας δίκαιο στους ποδοσφαιριστές, αλλά διαφωνώντας διακριτικά με τον τρόπο αντίδρασης τους. Επειδή όμως ακολουθεί το πιο κρίσιμο στάδιο της σεζόν, επιχείρησε και ο ο ίδιος με μια ήπια ανακοίνωση να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα. 

πηγές contra.gr-paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου