Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ!!!

Το 2011 βρίσκει τον ΠΑΟΚ με ένα μεγάλο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει οκτώ τμήματα στις κορυφαίες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο.


Κανένα άλλο ελληνικό σωματείο δεν έχει την αθλητική δραστηριότητα του Δικέφαλου και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις προσπάθειες του ΑΣ ΠΑΟΚ.
Στους άνδρες ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί σε ποδόσφαιρο (Σούπερ λίγκα), μπάσκετ (πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ), βόλεϊ (πρωτάθλημα ΕΣΑΠ και στην Α1 κατηγορία του χαντμπολ και του πόλο, ενώ στις γυναίκες τα τμήματα του Δικέφαλου αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του χάντμπολ. Στην Α1 γυναικών θα μπορούσε να είναι και η ομάδα του πόλο, που όμως αρνήθηκε την άνοδό της χωρίς αγώνες και έτσι παρέμεινε στην Α2.
Αξιοσημείωτο είναι και ότι στο 2010 ο ΠΑΟΚ είχε πέντε τμήματά του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, πόλο ανδρών και ποδόσφαιρο γυναικών).
Από τα υπόλοιπα σωματεία, ακολουθούν με διαφορά ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Άρης, που έχουν από έξι τμήματα στις μεγάλες κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων. Αναλυτικά:
Ολυμπιακός – 6 τμήματα (ποδόσφαιρο ανδρών, μπάσκετ ανδρών, βόλεϊ ανδρών -γυναικών, πόλο ανδρών – γυναικών).
Παναθηναϊκός – 6 (ποδόσφαιρο ανδρών, μπάσκετ ανδρών – γυναικών, βόλεϊ ανδρών – γυναικών, πόλο ανδρών)
Άρης – 6 (ποδόσφαιρο ανδρών – γυναικών, μπάσκετ, ανδρών -γυναικών, βόλεϊ ανδρών, χάντμπολ γυναικών)
Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν περιορίζεται στα ομαδικά αθλήματα. Αθλητές και αθλήτριές του πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο σε ατομικά αθλήματα, όπως είναι η ποδηλασία (Γιάννης Ταμουρίδης), η άρση βαρών (Δημήτρης Παπαγερίδης) και η κολύμβηση (Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαΐδης).

πηγή paok24.gr, απο Ηλία Τάταλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου